Voertuigtechnicus

ROC A12, In Ede (+1 locations)
Tijdsduur
2 jaar
Studievorm
Niveau 2 BOL/BBL
Tijdsduur
2 jaar
Studievorm
Niveau 2 BOL/BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Voertuigtechnicus bij ROC A12

Als Voertuigtechnicus monteer je accessoires en vervang je onderdelen aan personenvoertuigen. Tijens de opleiding Voertuigtechnicus leer je op professionele wijze controlebeurten en onderhoudsbeurten uitvoeren en kleine reparaties verrichten. Ook leer je gereedschap hanteren en met moderne apparatuur omgaan. Je krijgt workshops op het gebied van koelsystemen, brandstofsystemen, wielen, banden en hydraulische remmen, elektro en verlichting. In personenauto’s zit steeds meer elektronische apparatuur. Je maakt kennis met alle moderne elektronica zodat jij er goed mee overweg kan. Je werkt ook aan vaardigheden als service verlenen en een juiste beroepshouding. Een gedeelte van de opleiding bestaat uit praktijkopdrachten op school en/of bij het stage-/leerbedrijf. Op deze manier pas je de theorie toe in de praktijk. Tijdens de opleiding heb je al de mogelijkheid om aan de slag te gaan bij garagebedrijven zoals autodealers en/of vakgarages.

Is de opleiding Voertuigtechnicus iets voor jou?

Je werkt het liefst met je handen, hebt technisch inzicht en kunt zelfstandig werken. Jij voelt je helemaal thuis in een garage en sleutelt graag aan auto’s.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Voertuigtechnicus ontvang je het mbo-diploma op niveau 2.

Toekomstperspectief

Met je diploma op zak kun jij aan de slag als Voertuigtechnicus bij dealerbedrijven of universele autobedrijven voor personenauto’s. Je neemt de voertuigen vakkundig onder handen zodat ze weer veilig de weg op kunnen.
Wil je verder leren? Dan kun je doorstromen naar de opleiding Eerste Voertuigtechnicus (niveau 3 BBL).

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Voertuigtechnicus en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC A12
Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...

Lees meer over ROC A12