Logistiek medewerker

ROC Rivor, In Geldermalsen
Tijdsduur
1 of 2 jaar
Tijdsduur
1 of 2 jaar
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wat houdt je beroep in?

Als logistiek medewerker verzamel je orders en zorg je ervoor dat de klant zijn bestelling/product in de beste staat en vorm ontvangt. Uitgaande van je klant regel je een zorgvuldige en vlotte verzending. Je doorloopt het hele proces van lossen, opslaan, controleren, sorteren, stickeren en ompakken van goederen. Voorraadbeheer en
het verplaatsen van goederen in het magazijn, eventueel met behulp van een heftruck, behoren ook tot je takenpakket. Je leert werken met moderne (computer)apparatuur, zoals track and trace. Daarnaast werk je veel samen met andere collega’s om het logistieke en administratieve proces goed te laten verlopen. Je hebt soms ook contact met de klant via de telefoon of bij de balie.

Je opleiding in het kort

Je leert vier dagen in de week in de praktijk en gaat 1 dag in de week naar school. De lesthema’s op school sluiten aan op de praktijk. Denk hierbij aan de omgang met gevaarlijke stoffen en bederfelijke goederen in een magazijn, veiligheid en planning van het logistieke proces. Je heftruckcertificaat behaal je tijdens je opleiding. Je krijgt les in de talen Nederlands, Engels en Duits en in de algemene vakken rekenen, communicatie en leren, loopbaan en burgerschap. Tenslotte werken we aan je beroepshouding, zodat je professioneel kunt functioneren. Bij je leerbedrijf ervaar je de verschillende werkzaamheden in de logistieke sector.

In het leerbedrijf heb je te maken met een praktijkopleider en vanuit school met een praktijkbegeleider. Je kunt de opleiding afsluiten als algemeen Logistiek medewerker of als Medewerker vershandel, logistiek en transport, die meer gericht is op de agrisector en de vershandel.

Wat heb je in je mars?

Je hebt een verantwoordelijke baan en bent klantgericht. Je vindt het een uitdaging om de juiste goederen op het juiste moment met de juiste kwaliteit voor een klant beschikbaar te hebben. Je kunt goed organiseren en plannen. Daarnaast herken je makkelijk problemen en bedenk je daar graag een uitvoerbare oplossing voor. Je bent fit, handig, zorgvuldig en je houdt van aanpakken!

Na je diploma

Na deze opleiding kun je gaan werken of verder leren op niveau 3, bijvoorbeeld Logistiek teamleider of Vakbekwaam medewerker vershandel, logistiek en transport.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding, ontvang je het mbo-diploma.

Toelatingseisen

• diploma VMBO basisberoepsgerichte leerweg of vergelijkbaar

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Logistiek medewerker en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC Rivor
Postbus 365
4000 AJ Tiel

Missie ROC Rivor

ROC Rivor is hét opleidingscentrum van regio Rivierenland. Zij bieden een breed scala aan opleidingen, cursussen en trainingen voor jongeren en volwassenen. Toch zijn ze een kleinschalige onderwijsinstelling waar persoonlijke aandacht, gedegen begeleiding en samenwerking met partners in de regio...

Lees meer over ROC Rivor