Managementassistent/directiesecretaresse

ROC Rivor, In Tiel
Tijdsduur
0 jaar
Tijdsduur
0 jaar
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wat houdt je beroep in?

Als managementassistent/directiesecretaresse neem je het management veel werk uit handen door hen te ondersteunen bij de planning en organisatie van activiteiten zoals besprekingen, vergaderingen, conferenties en andere (internationale) bijeenkomsten. Het is belangrijk dat je alle vormen van schriftelijke en mondelinge communicatie kan afhandelen in het Nederlands en in één of twee vreemde talen. Je bent het visitekaartje naar de buitenwereld en hebt vaak de leiding over secretariaatmedewerkers.

Je opleiding in het kort

Doordat je werkt aan beroepsgerichte projecten is de praktijk het uitgangspunt. In het secretaressebureau Rivor Support voer je secretariële werkzaamheden uit die opdrachtgevers binnen en buiten de school aanbieden. Je leert door middel van simulaties (computernabootsingen). Ook volg je lessen in Nederlands, Engels, Duits, PR, tekstverwerken en informatica. De twee stageperiodes (BPV) zijn zeer praktijkgericht. Tijdens de opleiding leer je verschillende secretaressetaken uit te voeren, zoals de mondelinge en schriftelijke informatieuitwisseling , het bijhouden van het archief en het onderhouden van een relatienetwerk. Daarnaast voer je taken uit die te maken hebben met planning en organisatie. Denk daarbij aan het beheren van de agenda, het organiseren van bijeenkomsten, het maken van verslagen en het ontvangen van bezoekers.  Ook administratieve  werkzaamheden horen bij je functie: je beheert kleine budgetten en handelt financiële zaken af.

Wat heb je in je mars?

Je geeft het management voortdurend inzicht in de voortgang van werkzaamheden en je bent goed in het opbouwen en onderhouden van contacten. Je Nederlands is goed en daarnaast heb je van één of twee moderne vreemde talen een goede kennis. Je bent in staat zelfstandig en resultaatgericht te werken. Je denkt mee, geeft advies, draagt oplossingen aan, hebt computerprogrammakennis en hebt leidinggevende capaciteiten.

Na je diploma

Je kunt een baan gaan zoeken of doorleren op het HBO. Opleidingen die goed aansluiten zijn International office management, Facility management, International business languages, Toerisme en Communicatie.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding, ontvang je het mbo-diploma.

Toelatingseisen

• diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg (bij voorkeur met economie);
• diploma VMBO theoretische of gemengde leerweg;
• overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4;
• (oud) diploma MAVO of VBO-c.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Managementassistent/directiesecretaresse en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC Rivor
Postbus 365
4000 AJ Tiel

Missie ROC Rivor

ROC Rivor is hét opleidingscentrum van regio Rivierenland. Zij bieden een breed scala aan opleidingen, cursussen en trainingen voor jongeren en volwassenen. Toch zijn ze een kleinschalige onderwijsinstelling waar persoonlijke aandacht, gedegen begeleiding en samenwerking met partners in de regio...

Lees meer over ROC Rivor