Dans

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Mbo DansOm een professioneel danser te worden, moet je passie voor het vak hebben. Het is immers hard werken. Maar die vele uren training worden beloond op het moment dat je de dansvoorstelling met trots aan het publiek kunt laten zien. Zie jij dit wel zitten? Meld je dan aan voor de mbo-studie Artiest Dans van het ROC van Amsterdam!

Word een professioneel danser met de opleiding Artiest Dans

Bij het ROCvA word je begeleid door een vast team van ervaren docenten. De lessen worden aangevuld met workshops van gastchoreografen die op internationaal niveau werkzaam zijn in de danswereld. Op deze manier raak je extra gemotiveerd om het beste uit jezelf te halen.

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je studie?

Na de dansopleiding van het ROCvA kun je professioneel aan het werk als freelance danser. Misschien vind je wel een baan bij een dansgezelschap. Of ga je toch liever aan de slag bij een theater- of musicalproductie? Je kunt je diploma ook gebruiken om door te stromen naar het hbo. Zo sluiten de opleidingen Dansonderwijs en Creatieve Therapie bijvoorbeeld perfect aan op jouw mbo-studie.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Een belangrijk onderdeel van de toelatingsprocedure, is de auditie. Dit is je kans om te laten zien dat je over voldoende techniek en kwaliteit beschikt om je verder te ontwikkelen tot professioneel danser. Maar danstalent is niet het enige waar je op beoordeeld wordt. Je hebt namelijk ook minimaal een vmbo-diploma of een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo nodig.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam