Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Amsterdam
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

Mbo DansOm een professioneel danser te worden, moet je passie voor het vak hebben. Het is immers hard werken. Maar die vele uren training worden beloond op het moment dat je de dansvoorstelling met trots aan het publiek kunt laten zien. Zie jij dit wel zitten? Meld je dan aan voor de mbo-studie Artiest Dans van het ROC van Amsterdam!

Word een professioneel danser met de opleiding Artiest Dans

Bij het ROCvA word je begeleid door een vast team van ervaren docenten. De lessen worden aangevuld met workshops van gastchoreografen die op internationaal niveau werkzaam zijn in de danswereld. Op deze manier raak je extra gemotiveerd om het beste uit jezelf te halen.

Wat leer je?

De basis van deze dansopleiding bestaat uit lessen in klassiek ballet, moderne dans, jazz en hip-hop. Daarnaast presenteer je samen met je medestudenten regelmatig een eigen choreografie waarin je al je creativiteit kwijt kunt. Ook is er aandacht voor theoretische vakken als Dans en Maatschappij, Ondernemen en Blessurepreventie. Door deze brede opleiding ben je optimaal voorbereid op een danscarrière.

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je studie?

Na de dansopleiding van het ROCvA kun je professioneel aan het werk als freelance danser. Misschien vind je wel een baan bij een dansgezelschap. Of ga je toch liever aan de slag bij een theater- of musicalproductie? Je kunt je diploma ook gebruiken om door te stromen naar het hbo. Zo sluiten de opleidingen Dansonderwijs en Creatieve Therapie bijvoorbeeld perfect aan op jouw mbo-studie.

Crebonummer

25495

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Een belangrijk onderdeel van de toelatingsprocedure, is de auditie. Dit is je kans om te laten zien dat je over voldoende techniek en kwaliteit beschikt om je verder te ontwikkelen tot professioneel danser. Maar danstalent is niet het enige waar je op beoordeeld wordt. Je hebt namelijk ook minimaal een vmbo-diploma of een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo nodig.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's