Doktersassistent

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

DoktersassistentAls doktersassistent(e) ben je de rechterhand van de arts of medisch specialist. Je ontvangt patiënten, helpt met medische onderzoeken en je bent verantwoordelijk voor de administratie. Is deze functie je op het lijf geschreven? Ga dan voor de mbo-opleiding Doktersassistent van het ROC van Amsterdam!

Hoe ziet de opleiding Doktersassistent eruit?

Het ROCvA leidt je in drie jaar tijd op tot een veelzijdige en verantwoordelijke assistent. Op school krijg je theorie- en praktijklessen van docenten die zelf veel ervaring in de gezondheidszorg hebben. Tijdens de stages krijg je te maken met echte patiënten. Zo ervaar je meteen wat het vak in de praktijk inhoudt.

Toekomstperspectief

Je hebt je diploma. En nu?

Veel studenten van het ROCvA vinden uiteindelijk een baan in een huisartsenpraktijk of een polikliniek van een ziekenhuis. Maar er zijn meer soorten bedrijven waar je met je diploma terecht kunt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een baan bij een arbodienst, de jeugdgezondheidszorg of een verzorgingstehuis? Je kunt natuurlijk ook doorstromen naar de hbo-studie Gezondheidszorg of Maatschappelijk Werk & Dienstverlening.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Een goede doktersassistent(e) is communicatief, klantgericht en werkt nauwkeurig. Maar je moet meer in je mars hebben als je je in wilt schrijven voor deze mbo-opleiding. Je moet namelijk minimaal beschikken over een vmbo-diploma, een overgangsbewijs naar 4 havo óf een mbo-diploma op niveau 3. Voldoe je aan deze toelatingseisen? Wacht dan niet langer en meld je direct aan voor deze studie van het ROCvA!

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam