Fashion Management

ROC van Amsterdam, In Hilversum
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Houd je van kleding en ben je gek op fashion? Wil je meedenken bij het ontwikkelen en verkopen van kledingproducten? Dan kun je bij deze opleiding je kennis en vaardigheden op dat gebied ontwikkelen. Bij deze opleiding kun je kiezen tussen twee richtingen.

Productiebegeleider Fashion (93782)
Je leert alles over het begeleiden van de productie van confectiekleding. Deze productie vindt meestal in het buitenland plaats. Daarom moet je later misschien veel reizen voor je werk, want jij begeleidt het proces van ontwerp tot eindproduct. Je leert hoe je eventuele problemen in het productieproces kunt oplossen.

Commercieel Medewerker Fashion (93781)
Je leert alles over de realisatie van een kledingproduct, over de verkoop en het onderhouden van relaties binnen de kledingindustrie. Een commercieel medewerker fashion is een regelaar en dus goed in plannen, organiseren en het oplossen van problemen. Werken onder tijdsdruk hoort bij dit vak. Leidend bij de werkzaamheden zijn het modeconcept en de kwaliteitseisen die daarbij horen. Je hebt met veel verschillende mensen te maken, binnen en buiten het bedrijf en zelfs internationaal. Daarom is het belangrijk dat je in een vreemde taal kunt communiceren en je kunt inleven in andere culturen en daar respectvol mee omgaat.

Elk leerjaar van de opleiding bestaat uit vier periodes. Tijdens iedere periode werk je aan een project. In de klassikale lessen word je voorbereid op dat project. In de loop van de opleiding werk je aan je vaardigheden, vergaar je kennis en ontwikkel je een juiste beroepsuitoefening voor zowel op school als tijdens je stage in het bedrijfsleven.

Tijdens de opleiding word je in je studie begeleid door een studie loopbaanbegeleider. Je houdt tijdens je opleiding je eigen portfolio bij. Daarmee laat je zien hoe jij je tijdens je opleiding hebt ontwikkeld. De opleiding wordt afgesloten met een examen dat bestaat uit een zogenaamde Proeve van Bekwaamheid en de vakken Nederlands, Engels en rekenen.

Toekomstperspectief

  • Bij een confectiebedrijf
  • Bij een kledinggroothandel
  • Bij een hoofdkantoor van een merk of label
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam