Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Make-up Artist

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

Make-up ArtistVind jij het een uitdaging om mensen een nieuwe look te geven? En wil je graag gaan werken in de wereld van de televisie, film of het theater? Meld je dan aan voor de mbo-opleiding Make-up Artist / Allround Grimeur van het ROC van Amsterdam!

Hoe ziet de opleiding Make-up Artist / Allround Grimeur eruit?

Een groot deel van deze studie bestaat uit praktijklessen. Want alleen door goed te oefenen, krijg je technieken in de vingers. Maar je volgt ook een aantal theorievakken. Zo verdiep je je in kunstgeschiedenis en leer je meer over de vaardigheden die je nodig hebt als zelfstandig ondernemer. De studie wordt afgesloten met een eindexamenwerkstuk. Hier kun je iedereen laten zien hoe jouw stijl zich onderscheidt van de rest.

Wat leer je?

Wat leer je bij deze creatieve studie?

Een goede grimeur of visagist kan met de meest uiteenlopende technieken werken. Daarom krijg je bij het ROCvA onder andere les in:

  • Grime
  • 3D-technieken
  • Haarwerken
  • Bodypainting
  • Airbrush

Met deze technieken kun je alle ideeën uitwerken die jij in je hoofd hebt zitten.

Toekomstperspectief

Wat kun je een diploma van het ROCvA?

Heb je na drie jaar studeren je diploma gehaald? Dan kun je gaan werken als make-up artist of als allround grimeur. Veel studenten komen te werken in een foto- of filmstudio. Maar ook bij een theater-, opera- of musicalproductie kunnen ze jouw expertise goed gebruiken.

Crebonummer

25402

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Voor deze mbo-opleiding moet je minimaal in het bezit zijn van een vmbo-diploma theoretische leerweg. Omdat er jaarlijks maximum 20 studenten aan deze studie mogen beginnen, wordt er zorgvuldig geselecteerd. De selectie vindt plaats aan de hand van een creatieve opdracht en een intakegesprek.

Ben jij creatief genoeg om je door deze toelatingsprocedure heen te slaan? Vraag dan snel meer informatie aan!

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's