Medewerker Marketing & Communicatie

ROC van Amsterdam, In Amsterdam (+2 locations)
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wil je van marketing en communicatie je beroep maken? Ben je al bezig met je toekomst? Heb je al een eigen bedrijf of ideeën daarover? Met het diploma Medewerker Marketing & Communicatie ben jij er klaar voor! Na je opleiding stimuleren we je om voor jezelf te beginnen. Of je gaat aan de slag bij een webwinkel, een grote onderneming of een reclamebureau. In dit beroep moet je een strategie kunnen ontwikkelen. Daarvoor doe je marktonderzoek. Daarmee bepaal je wat het doel is van een bedrijf en op welke manier het dit doel kan bereiken. Hierbij gebruik je marketing en communicatie. Je bent dus veel creatief bezig. Je bedenkt bijvoorbeeld hoe je een product onder de aandacht brengt bij klanten. En je helpt bedrijven om gevonden te worden op het internet en social media. Vaak werk je in een team en krijg je te maken met andere afdelingen en bedrijven. Je moet dus goed met mensen kunnen omgaan.

De opleiding Medewerker Marketing & Communicatie is een voltijdopleiding. Je krijgt 3 jaar les op niveau 4. Je zit tijdens de opleiding ongeveer 60% van de tijd op school. De rest van je opleiding volg je bij een leerbedrijf. Daar doe je werkervaring op.

MBO College Zuidoost Het unieke van de opleiding op dit college is dat je aan het begin al een bedrijf start met je medestudenten. Tijdens de opleiding ga je als team opdrachten binnenhalen en uitvoeren. Je leert het vak dus vooral door het te doen. En wat je tijdens je lessen leert, kun je meteen toepassen. Jij bent de marketeer van de toekomst!

Deze opleiding volgt de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs. Je werkt bijvoorbeeld in een digitale leeromgeving. En je krijgt te maken met nieuwe manieren van leren. Serious gaming is bijvoorbeeld een manier om via een spel iets te leren over je vak. En met gamification voegen we elementen van een spel toe aan je dagelijks werk. Dat helpt je bij het oplossen van problemen.

Toekomstperspectief

  • Commerciële bedrijven, bijvoorbeeld Sony, Nike of Albert Heijn
  • Non-profit organisaties, bijvoorbeeld Wereld Natuur Fonds, Warchild, SAIL Amsterdam
  • startende bedrijven die zich bezighouden met vernieuwende ideeën (start-ups)
  • Reclamebureaus
  • Onderwijsinstellingen
  • Overheid of gemeente
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam