Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Media, Media Technologie

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

De vraag naar IT-specialisten was nog nooit zo groot. Binnen nu en twee jaar komt Europa 1 miljoen IT-specialisten tekort! De Nederlandse media-industrie behoort gelukkig tot één van de meest vooruitstrevende ter wereld. Nergens wordt meer ontwikkeld en geïnnoveerd op het gebied van TV-producties, studio-automatisering, TV-formats en de verwerking van videocontent. Ontwikkelingen zijn kansloos zonder de achterliggende IT-technologie, netwerken en wizzkids. Kijk voor meer informatie op www.ikkiesmedia.nl

Kies je voor Media Technologie, dan start je in het eerste jaar in een breed Media basisjaar. In dit jaar leer je de basisprincipes van camera, licht, geluid, montage, beeldtechniek, vormgeving, animatie en diverse media-softwarepakketten.

Je ontdekt welke banen er allemaal zijn achter de schermen binnen de Media industrie. We organiseren in samenwerking met de grote bedrijven als NEP, United en andere mediabedrijven in Hilversum workshops, meeloopdagen en lessen. Hierdoor kom je er achter wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waar je hart ligt.

Aan het einde van het eerste jaar maak je de keuze richting Media Technologie. Het tweede jaar start met een stage zodat je in de praktijk ervaring opdoet. Daarna kom je terug naar school en gaan we o.a. met de keuzedelen de diepte in op het gebied van Media Technologie. In het derde jaar vervolgen we dit en het laatste half jaar ga je weer op stage. In deze stage doe je de laatste praktijkervaring op zodat je daarna aan het werk kunt gaan of door gaat leren. Je opleiding sluit je af met een praktijkexamen wat in samenwerking met het werkveld opgezet wordt.

Wat leer je?

MBO College Hilversum is, in samenwerking met NEP (het grootste mediatechnologie bedrijf ter wereld!), de nieuwe specialisatie Mediatechnologie gestart. Een mbo-opleiding op niveau 4, voor jongeren bij wie IT-systemen, netwerken en nieuwsgierigheid naar de nieuwste mediatechnieken in het DNA zitten. Tijdens deze specialisatie leer je onder meer hoe je een media IT-systeem bouwt, hoe webcontent, social media content en live video streaming de nieuwe manier van televisie kijken mogelijk maakt. Na afloop van de opleiding weet je precies hoe montagesystemen, transcoders, content distributienetwerken, datacenters en play-out systemen werken. Je kunt tv-makers ondersteunen en zorgt dat alle programma’s op tijd op TV en internet te zien zijn.

Toekomstperspectief

  • Multimediabedrijven
  • Audiovisuele bedrijven
  • Postproductie bedrijven
  • Facilitaire bedrijven
  • Omroepen
  • Overheidsinstellingen

Crebonummer

25194

Toelatingseisen

  • Voldoende voor Nederlands
  • Voldoende voor Engels

Je wordt uitgenodigd voor een gesprek, waqarbij jouw motivatie een belangrijke rol speelt.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Open dagen
januari 2020
ma
di
wo
do
vr
za
zo
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.