Meewerkend Horeca Ondernemer

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam, Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

Heb je ondernemersbloed en de ambitie om je eigen grand café, club, loungebar, restaurant, lunchroom of café te beginnen? Dan is deze opleiding de juiste keuze. Je leert wat nodig is om je eigen onderneming te beginnen en tot een succes te maken. Van het opstellen van een personeelsrooster tot aan de dagelijkse administratie. Van koken en bedienen tot aan het naleven van hygiëneregels en het leidinggeven aan je team. Je koopt slim in.

Met je leveranciers maak je goede afspraken over prijs en kwaliteit. Natuurlijk werk je dagelijks mee: je weet wat je gasten verwachten en wat je op de tap en in de fles hebt. Met gedegen vakkennis, beroepsvaardigheden en ervaring in het vak weet jij precies hoe je een team of bedrijf moet aansturen.

Amsterdam: de opleiding duurt 3 jaar. De eerste 2 jaar volg je dagonderwijs met stage (BOL) en in het derde jaar ga je één dag per week naar school en vier dagen betaald aan het werk in het leerbedrijf (BBL).

Met dit diploma kun jij je eigen zaak beginnen. Als horeca ondernemer ben je een alleskunner, je durft risico’s te nemen en kunt handelen in onzekere situaties. Je staat open voor nieuwe ontwikkelingen en ontwikkelt baanbrekende ideeën.

In het eerste jaar oriënteer jij je op het beroep. Op school, in het bedrijfsleven en in projecten. In het tweede jaar volgt een verdere verdieping. Je ontwikkelt talen- en vakkennis en managementvaardigheden. In het laatste jaar van je opleiding schrijf je een ondernemersplan. Hierin staan alle stappen vanaf je eerste idee voor jouw eigen bedrijf tot aan een goed uitvoerbaar plan voor een horecabedrijf: de financiering, de marketing, de prijsstelling, de menukaart en de wijze waarop je een goed gemotiveerd team samenstelt. Diverse stages in een horecabedrijf zijn een onderdeel van je opleiding.

Hilversum: BOL 3 jaar. Na 2e jaar keuze: hotelmanagement, meewerkend horeca ondernemer of facilitair manager H&E. 3e jaar: 20 weken stage (nationaal of internationaal).

Toekomstperspectief

Je wordt opgeleid voor een leidinggevende functie in de horeca. Aan het eind van de opleiding kan je doorstuderen aan een hbo-opleiding of als zelfstandig ondernemer een eigen bedrijf beginnen.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's