Monteur Mechatronica

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
   
MBO

Over deze opleiding

Elektrische machines en apparaten maken ons leven een stuk gemakkelijker. Zonder lift zou je bijvoorbeeld met de trap naar de 10e etage moeten ... vermoeiend!

Als monteur mechatronica maak je onderdelen voor machines. Die monteer je op de juiste plek. Sommige onderdelen mogen absoluut niet vies of stoffig worden, want dan werken ze niet nauwkeurig genoeg. Daarom werk je soms in een 'clean room'. Dit is een afgesloten ruimte die stofvrij wordt gehouden door afzuiginstallaties. Samen met je collega's maak je van onderdelen een complete machine. Dat kan bijvoorbeeld een melkmachine of een kopieerapparaat zijn. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jouw kopieermachine al bij het eerste kopietje vastloopt. Daarom controleer je altijd of de machine goed werkt. Jouw technisch inzicht maakt dat alles op rolletjes loopt. Daar zorg jij wel voor!

Tijdens de opleiding werk je aan 'prestaties'. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo'n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren krijg je theoretische ondersteuning. Je krijgt vakken als; vakkennis, hydraulica, pneumatiek, monteren en stellen, PLC-techniek, materialenkennis, tekenen, CAD-tekenen, ICT, rekenen, taal en beroepshouding.

Naast school loop je stage in het bedrijfsleven. Wij helpen je zoeken naar een voor jou geschikt bedrijf. Je leert in je eigen tempo en wordt begeleid door je eigen loopbaanbegeleider.

Toelatingseisen

  • Positief instroomadvies
  • Aanvullende eis bij de BBL: werk hebben bij een erkend leerbedrijf (voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de school)

Voorafgaand aan de intake kan een EVC-traject worden afgenomen.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's