Openbaar Bestuur

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amstelveen, Amsterdam, Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

In dit beroep draait het om het toepassen van wetten en regels. Als juridisch medewerker openbaar bestuur ben je daar een specialist in. Je hebt die kennis bijvoorbeeld nodig om bezwaarschriften af te handelen, de aanvraag voor een vergunning te beoordelen, of een proces bij de rechter voor te bereiden. Je verzamelt de nodige gegevens en controleert of ze juist zijn. Je hebt daarbij vaak contact met de klant, maar ook met andere mensen die belang hebben bij de uitkomst. Ook overleg je met partijen als politie, justitie en de brandweer.

Om je werk goed te kunnen doen moet je nauwkeurig kunnen werken en prioriteiten stellen. Je beheerst het Nederlands (woord en schrift) goed.

De opleiding duurt 3 jaar. Je volgt lessen op school en je doet de beroepspraktijkvorming (BPV) bij een erkend leerbedrijf. De Beroepsopleidende Leerweg (BOL) is ongeveer 60% school en 40% BPV.

Toelatingseisen

Een van onderstaande eisen / vooropleidingen is voldoende om je aan te melden:

  • Hbo - Bestuurskunde / Overheidsmanagement
  • Vmbo-diploma Kb-/G-/T-leerweg
  • Voor deze opleiding gelden zeer speciale en/of extra toelatingseisen
  • Openbaar Bestuur (23+ traject)
  • Een voldoende voor Nederlands
  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): een werkgever kan bij indiensttreding om een VOG vragen; dit kan hij doen als je werkt met vertrouwelijke gegevens of kwetsbare personen, ook als je stage loopt kan een bedrijf om een VOG vragen
  • Aanvullende eis bij de BBL-opleiding: werk hebben bij een erkend leerbedrijf

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's