Sociale Zekerheid

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam, Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

Wie geen inkomen heeft door bijvoorbeeld werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid, kan een uitkering aanvragen. Als medewerker sociale zekerheid beoordeel je of iemand daar recht op heeft. Daarbij moet je kijken naar de wettelijke regels. Je voert gesprekken met klanten en verzamelt bewijsstukken. Zo bouw je een dossier van klanten op.

In dit beroep kun je te maken krijgen met klanten die niet willen meewerken of die ruzie zoeken. Dan moet je daar rustig op reageren. Ook zitten klanten vaak in een vervelende positie. Ze hebben bijvoorbeeld problemen met geld of met hun gezondheid. Dan is het belangrijk dat je begrip toont en goed op hun verhaal reageert. Maar je moet altijd zakelijk blijven. Het kan ook je taak zijn om mensen te helpen met het zoeken van een baan.

De opleiding duurt 3 jaar. Je volgt lessen op school en je doet de beroepspraktijkvorming (BPV) bij een erkend leerbedrijf.
De Beroepsopleidende Leerweg (BOL) is ongeveer 60% school en 40% BPV.

Toekomstperspectief

  • Gemeentelijke sociale diensten
  • Uitvoeringsinstelling werknemersverzekeringen (UWV)
  • Sociale Verzekeringsbank
  • Ziektekostenverzekeraars

Toelatingseisen

  • Een voldoende voor Nederlands
  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): een werkgever kan bij indiensttreding om een VOG vragen; dit kan hij doen als je werkt met vertrouwelijke gegevens of kwetsbare personen; ook als je stage loopt kan een bedrijf om een VOG vragen

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's