Sport- en Bewegingsleider

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam, Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

De werkplekken van sport- en bewegingsleiders zijn gevarieerd en het werk loopt sterk uiteen. Veel hangt af van je eigen voorkeur en specialisatie. Je kunt bijvoorbeeld aan het werk bij een buitensportorganisatie, in een zwembad of sporthal, in een sportschool of fitnesscentrum, in de gehandicaptenzorg, bij een sportorganisatiebureau of een verenigingen, of op een bungalowpark of een camping.

De deelnemers met wie je te maken krijgt verschillen qua leeftijd, vaardigheden en achtergrond. De activiteiten die je voor hen organiseert kunnen gericht zijn op het verbeteren van een aantal sportieve vaardigheden, maar kunnen ook recreatief of therapeutisch zijn.

Op school volg je zowel theorie- als praktijklessen. Na het eerste jaar kies je een specialisatie, bijvoorbeeld vechtsport, buitensport, voetbal, skiën, snowboarden, aangepaste sporten, tennis Fit!vak groepslesdocent of fitness. Ook behaal je je EHBO-diploma en volg je het vak Persoonlijk ondernemerschap zodat je aan de slag kunt met eeen eigen onderneming

Daarnaast doe je werkervaring op door stage te lopen bij diverse sportinstellingen. In de sport werk je vaak als andere mensen vrij zijn. Dat betekent dat je (werk)tijden kunnen variëren, ook tijdens de stage. Soms loop je overdag stage, soms 's avonds en soms in het weekend of tijdens de vakantie.Tijdens de opleiding heb je een loopbaanbegeleider / coach die samen met jou je voortgang bewaakt.

Toelatingseisen

  • Een sportpraktijktest, AMN-test, medische sportkeuring en intakegesprek zijn onderdeel van de toelatingsprocedure
  • Zwemdiploma B

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's