Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Steward / Stewardess

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Hoofddorp
1 tot 4 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL/BBL

Over deze opleiding

Mbo Steward / StewardessLijkt het jou wel wat om elke dag wakker te worden op een andere plek in de wereld? En ben je ook nog een dienstverlenend, flexibel én durf je verantwoordelijkheid te nemen? Kies dan voor de mbo-opleiding Steward / Stewardess van het ROC van Amsterdam!

Hoe ziet de opleiding Stewardess / Steward eruit?

Deze opleiding van het ROCvA is projectmatig opgezet. Tijdens deze projecten leer je samenwerken, plannen, evalueren en rapporteren. Daarnaast loop je regelmatig stage. Op deze manier ervaar je meteen hoe het is om echte passagiers aan boord te begeleiden.

Wat leer je?

Een goede steward of stewardess doet meer dan alleen de passagiers verwelkomen in het vliegtuig. Zo krijg je bij onder andere les in:

  • Begeleiden van de full service check-in
  • Voorbereiden van een vlucht
  • Zorgdragen voor de veiligheid
  • Omgaan met conflicten

Dankzij deze brede opleiding ben je op elke vlucht dus goed voorbereid.

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je studie?

Na de opleiding Steward / Stewardess ben jij er helemaal klaar voor om aan de slag te gaan bij een van de vele luchtvaartmaatschappijen. KLM, Lufthansa of Vueling: wie weet waar jij na je studie terechtkomt! Maar je diploma kan ook een mooie opstap zijn naar een hbo-studie. De opleidingen Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (HTRO) en Vrijetijdsmanagement sluiten bijvoorbeeld perfect aan op jouw mbo-studie.

Crebonummer

25363

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze mbo-opleiding, moet je in het bezit zijn van een vmbo-diploma of een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo. Daarnaast is het handig als je een tweede moderne vreemde taal in je vakkenpakket hebt zitten. Voor deze opleiding gelden ook een aantal fysieke eisen. Zo wordt er gelet op lengte, gezichtsvermogen en je lichamelijke conditie. Ben jij benieuwd of je aan alle eisen voldoet om als steward of stewardess aan het werk te gaan? Vraag dan snel extra informatie aan!

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's