TV-Productie en Evenementen

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Hilversum
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

Media & EvenementenBij het voorbereiden van een tv-programma of reclamecampagne komt heel wat kijken. Denk maar aan de planning, budgetten en het voorbereiden van montages. Een junior producer zorgt ervoor dat alles perfect verloopt. Is deze rol je op het lijf geschreven? Kies dan voor een mbo-opleiding van het ROC van Amsterdam!

Hoe ziet de opleiding Media en Evenementen eruit?

Het ROCvA leidt je in drie jaar tijd op tot een veelzijdig junior producer. Bij deze studie volg je de beroepsopleidende leerweg. Je bent 60% van je tijd op school, waar je theorie- en praktijklessen volgt. De overige 40% loop je stage. Zo doe je tijdens je studie al heel wat ervaring op.

Tijdens de opleiding wordt met name aandacht besteed aan:

  • Creatief- praktisch denken
  • Kennis over de AV-branche en de daar heersende cultuur
  • Basis AV-techniek
  • Werken onder stress
  • Administratieve vaardigheden
  • Werken in teamverband
  • Omgaan met mensen

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je studie?

Een diploma van het ROCvA kan je zomaar een baan in de media opleveren. Want misschien ga je wel aan de slag als productieassistent bij een publieke of commerciële omroep. Maar ook reclamebureaus en evenementenbureaus nemen graag mensen zoals jij in dienst. Wil je liever eerst nog verder leren aan het hbo? Dat kan! De hbo-studie Media en Entertainment Management sluit namelijk mooi aan bij jouw mbo-opleiding.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Krijg jij al zin om je aan te melden voor deze mbo-studie? Let er dan wel op dat je aan een aantal toelatingseisen moet voldoen. Zo moet je minimaal 16 jaar oud zijn en beschikken over een vmbo-diploma Kb-/G-/T- leerweg. Daarbij is het belangrijk dat je economie hebt gevolgd én dat je op je eindlijst een voldoende voor Nederlands staat.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's