Assistent Manager Internationale Handel

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4

Over deze opleiding

Ben je zakelijk en sociaal? Ben je ondernemend en klantgericht? Lijkt het jou leuk om leiding te geven aan een team? Dan kun je met deze opleiding werk van je talent maken. De functie die je na deze opleiding uit gaat voeren, kent veel verantwoordelijkheden. Je draagt zorg voor je personeel, het bedrijf waar je voor werkt en het beleid dat gevoerd wordt. Je wordt opgeleid tot manager groothandel van een vestiging van ongeveer 25 medewerkers die onder een centrale organisatie valt. Logisch dat jij over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en uitstekende leidinggevende kwaliteiten beschikt. En een scherp financieel, commercieel en logistiek inzicht. Je hebt een stimulerende en motiverende beroepshouding in de omgang met klanten, collega’s en leidinggevenden.

Je hebt in je dagelijks werk te maken met alle kanten van bedrijfsvoering. Van personele zaken tot administratie. Je leert veel over de presentatie van het bedrijf, voorraadbeheer en verkoop. Zo oefen je tijdens je opleiding al veel in het voeren van verkoopgesprekken.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Je hebt in je dagelijks werk te maken met het begeleiden en coördineren van alle werkzaamheden binnen de vestiging. Je bent verantwoordelijk voor de hele bedrijfsvoering van de vestiging. Van de goederenstroombesturing, de coördinatie tussen in- en verkoop tot en met het personeelsbeleid en het imago van de vestiging.

Verder leren?

Je zou hierna door kunnen leren op het hbo, bijvoorbeeld hbo-Commerciële economie, hbo-Retail management of hbo-International Business Studies.

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom met het vmbodiploma theoretische of gemengde leerweg. Het vak Economie of Wiskunde is daarbij verplicht. Ook volstaat het overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4. Als je in het bezit bent van het diploma Commercieel medewerker niveau 3, ben je ook toelaatbaar. Als je kiest voor deze opleiding en tijdens je studie blijkt dat de niveau 3 opleiding Commercieel medewerker binnendienst beter bij je past, dan bestaat de mogelijkheid om over te stappen.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's