Directiesecretaresse / Managementassistent

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
2 tot 3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4

Over deze opleiding

Een secretaresse is een echte duizendpoot.
Je hebt niet alleen veel taken, je doet ook van alles door elkaar. Het ene moment ben je bezig met een brief, dan krijg je een telefoontje en het volgende moment word je verzocht om een afspraak in te plannen. Je bent de steun en toeverlaat van het management van een bedrijf of organisatie. Dat betekent dat je van vele markten thuis moet zijn. Omdat je veel mensen te woord staat, telefonisch, schriftelijk of bij bezoeken, is het belangrijk dat je sociaal en communicatief vaardig bent. In de opleiding word je daar alvast op voorbereid en dat maakt deze studie interessant. Enthousiast? Dan is deze studie echt wat voor jou!

Deze opleiding bieden wij aan via de BOL. Je gaat de hele week naar school, werkt onder andere in simulatieprojecten en doet praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is de BOL heel praktijkgericht.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Een baan als secretaresse is veelzijdig. Je kunt aan de slag bij verschillende soorten bedrijven. Je houdt je bezig met informatiebeheer, communicatie in het Nederlands, maar ook in het Engels of Duits. Je geeft ook schriftelijk en mondeling informatie en ondersteunt een leidinggevende. Verder bewaak je deadlines en regel je klein en grotere bijeenkomsten en evenementen, zoals vergaderingen, personeelsuitjes, zakenreizen en jubilea.

Verder leren?

Je kunt bij het behalen van je diploma op niveau 3 doorstromen naar niveau 4. Als je je niveau 4 diploma hebt gehaald kan je doorstuderen aan het hbo, bijvoorbeeld hbo-Communicatie, hbo-Personeel & Arbeid/ Personeelswerk of hbo-International Business and Languages.

Toelatingseisen

Afhankelijk van je ambitie en vooropleiding kies je voor de niveau 3 of 4 opleiding. Wil je doorstuderen aan het hbo en heb jij een vmbo-diploma G/T-leerweg, dan kun je kiezen voor de niveau 4 opleiding. Ga jij na je studie liever direct aan de slag als vakman of –vrouw of weet je nog niet zeker of je wilt doorstuderen? En heb je een vmbo-diploma Kb-leerweg? Dan is de opleiding op niveau 3 misschien iets voor jou.

Als je een vmbo-diploma G/T-leerweg hebt kun je bij MBO College Almere (bij gebleken geschiktheid) kiezen voor een 2-jarig maatwerktraject op niveau 4. Je kunt dan het vak ‘Recht’ als extra vak volgen en daarmee tevens het diploma Juridisch secretaresse 4 behalen.

Een intakegesprek maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

Als je kiest voor de opleiding op niveau 4 en tijdens je studie blijkt dat de niveau 3 opleiding beter bij je past, dan bestaat de mogelijkheid om over te stappen. Ook is het mogelijk om van de niveau 3 opleiding in te stromen in de niveau 4 opleiding als blijkt dat je deze verzwaring aankunt.

Voor de opleidingen op beide niveaus geldt dat het in je voordeel is als je het vak Duits in je pakket hebt. Voor de opleiding op niveau 3 geldt bovendien dat een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 ook volstaat. Studenten die het diploma Administratief medewerker hebben behaald, zijn zonder meer toelaatbaar tot de niveau 3 opleiding. Zij kunnen hun studieduur eventueel verkorten als ze voldoen aan het vereiste tempo en niveau.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's