Helpende zorg & welzijn 2 (+ Vakroute 2/3)

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere, Lelystad
1 tot 2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 2 BOL

Over deze opleiding

Weet jij van aanpakken? En lijkt het jou wel wat om ouderen, gehandicapten of zieken te helpen bij het huishouden en bij hun lichamelijke verzorging? Dan is de mbo-opleiding Helpende Zorg & Welzijn 2 (+ Vakroute 2/3) van het ROC van Flevoland je op het lijf geschreven!

Hoe ziet de opleiding Helpende Zorg & Welzijn 2 (+ Vakroute 2/3) eruit?

De tweejarige vakroute van het ROCvF kent veel praktijkgerichte lessen en stages. Het eerste jaar van je studie loop je al stage bij een gastoudergezin. In het tweede jaar doe je volop werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Dit kan zijn in de ouderenzorg, de kinderopvang of het basisonderwijs. Op deze manier bereidt het ROCvF je goed voor op de arbeidsmarkt.

Wat leer je bij het ROC van Flevoland?

De opleiding Helpende Zorg & Welzijn 2 (+ Vakroute 2/3) is breed opgezet. Zo leer je onder andere hoe je maaltijden verzorgt en hoe je je cliënten helpt bij het wassen en aan- en uitkleden. Ook is er bij het ROC van Flevoland volop aandacht voor sociale vaardigheden. Als helpende moet je immers om kunnen gaan met alle (soms gevoelige) situaties.

Toekomstperspectief

Wat kun je met een diploma van het ROCvF?

Het ROC van Flevoland leidt je op tot helpende in de zorg. Misschien vind je wel een baan in de thuiszorg, bij verzorgings- over verpleeghuis of ga je aan het werk in de gastouderopvang. Maar je mbo-diploma van het ROCvF kan ook een opstap zijn om verder te leren. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg of Pedagogisch Medewerker Kinderopvang op mbo-niveau 3.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Voor de mbo-opleiding Helpende Zorg & Welzijn 2 (+ Vakroute 2/3) heb je minimaal een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg nodig. Voldoe je aan deze eis van het ROCvF én zie jij jezelf wel in deze sector aan het werk gaan? Wacht dan niet langer en vraag vandaag nog meer informatie aan!

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's