ICT-Beheerder

ROC van Flevoland, In Almere
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In het bedrijfsleven is een goed computernetwerk tegenwoordig onmisbaar. Weet jij alles van computers en kun je technische problemen snel oplossen? Dan is de mbo-opleiding ICT-beheerder 4 van het ROC van Flevoland je op het lijf geschreven!

Hoe ziet de opleiding ICT-beheerder 4 eruit?

Studenten van deze ICT-opleiding volgen de beroepsopleidende leerweg. Ongeveer 60% van de tijd heb je les van je docenten van het ROCvF. Dit zijn zowel praktijk- als theorielessen. De overige uren loop je stage zodat je meteen ervaart wat er van jou als ICT-beheerder wordt verwacht.

Wat leer je bij het ROC van Flevoland?

De mbo-opleiding ICT-beheerder 4 is breed opgezet. Zo krijg je bij het ROCvF les in:

  • Informatiesystemen ontwerpen
  • Werken in een testomgeving
  • Beveiligen van het netwerk
  • Voorkomen en verhelpen van storingen
Met al deze kennis ben jij een echte aanwinst voor de ICT-afdeling

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je studie aan het ROCvF?

Met een ICT-diploma van het ROC van Flevoland kun je overal in het bedrijfsleven aan de slag. De grote multinationals en de wat kleinere nationale bedrijven beschikken namelijk allemaal wel over een eigen ICT-afdeling. In jouw functie als ICT-beheerder richt je je op het onderhoud, beheer en de beveiliging van het bedrijfsnetwerk. Wil je na je mbo-opleiding liever nog niet meteen aan het werk? In dat geval kun je je diploma van de opleiding ICT-beheerder 4 gebruiken om door te stromen naar de hbo-studie Technische Informatica of Bedrijfskundige Informatica.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Deze driejarige opleiding van het ROC van Flevoland wordt gegeven op mbo-niveau 4. Met een vmbo-diploma Kb-/G-/T- leerweg of een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo voldoe je aan de gestelde toelatingseisen. Heb je al een diploma van de Medewerker Beheer ICT studie op niveau 3? Ook dan kun je doorstromen naar de opleiding ICT-beheerder (4). In dat geval kun je de lessen van het ROCvF zelfs in twee jaar tijd afronden.

ROC van Flevoland
Straat van Florida 1
1334PA Almere

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...

Lees meer over ROC van Flevoland