Junior Accountmanager

ROC van Flevoland, In Almere
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Als junior accountmanager ben je de verbinding tussen de klant / account en je bedrijf. Je bent dus veel op pad. Je kunt gemakkelijk contacten leggen en onderhouden, je bent commercieel en kunt goed luisteren. Je leeft je in de wensen van de account, denkt mee over oplossingen voor problemen en je levert zoveel mogelijk maatwerk. Je bent representatief en je kunt goed onderhandelen. Je weet hoe je klanten enthousiast maakt voor een product of dienst.

Deze opleiding wordt aangeboden in de BOL. Als je leren leuk vindt en houdt van de regelmaat van school, dan is deze studie wat voor jou. Je doet veel praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is de dagopleiding toch heel praktijkgericht.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Je onderhoudt contacten met accounts. Dat zijn grote en belangrijke klanten van het bedrijf waarvoor je werkt. Je probeert de contacten ook uit te bouwen. Je hebt telefonisch contact met je klanten, maar je gaat er ook vaak op bezoek. Je informeert hen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de diensten of producten die jouw bedrijf verkoopt. Dat doe je bijvoorbeeld in een presentatie. Je onderzoekt welke producten of diensten goed bij jouw klant passen. Als de klant interesse heeft in een bepaald product, dan stel je een offerte (prijsopgave) op. Je onderhandelt met je klant tot jullie het eens zijn. Als het product is geleverd, controleer je of het voldoet aan de wensen van de klant. Ook werk je in een team met collega’s plannen uit voor het bewerken van accounts (grote klanten). Je bedenkt manieren om de omzet en het marktaandeel van je bedrijf te vergroten.

Verder leren?

Met dit diploma op zak kun je verder leren op het hbo, bijvoorbeeld met de opleiding hbo-Accountmanager, hbo-Commerciële Economie, hbo-Marketing & Communicatie, hbo-Retail Management of hbo-Small Business.

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom met het vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg, waarbij het vak economie of wiskunde verplicht is. Het overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 volstaat ook. Je kunt ook instromen als je het diploma Commercieel medewerker binnendienst 3 hebt behaald. Een intakegesprek of toets kan deel uitmaken van de toelatingsprocedure. Welke opleiding zou je hierna kunnen doen? Met dit diploma op zak kun je verder leren op het hbo, bijvoorbeeld met de opleiding hbo-Accountmanager, hbo-Commerciële Economie, hbo-Marketing & Communicatie, hbo-Retail Management of hbo-Small Business.
ROC van Flevoland
Straat van Florida 1
1334PA Almere

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...

Lees meer over ROC van Flevoland