Manager / Ondernemer Horeca

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4

Over deze opleiding

Een ondernemer is een echte duizendpoot. Je krijgt met van alles en nog wat te maken. Het is dan plezierig als je de kennis in huis hebt om van je onderneming een succes te maken. Deze opleiding is daarom helemaal op het lijf geschreven van ondernemende mensen die zo’n stap wel aandurven. Als je het plezierig vindt om verantwoordelijk te zijn voor alles in en om een horecabedrijf, als je een klantvriendelijke instelling hebt en tegen onverwachte werkdruk kunt, dan is deze opleiding voor jou helemaal perfect.

Je wordt opgeleid tot Manager/ondernemer horeca 4. Je kunt daarmee een eigen zaak starten of solliciteren naar een leidinggevende functie in de horeca, bij toeleveringsbedrijven in de horeca, ziekenhuizen, bedrijfskantines en cateringorganisaties. De opleiding biedt mogelijkheden voor een carrière in het buitenland.

In de eerste en de tweede lesperiode volg je een onderwijsprogramma van de opleiding manager/ondernemer horeca. In deze twee lesperioden maak je diverse (instap)toetsen. Indien je resultaten voldoende zijn, word je vervolgens definitief geplaatst in de driejarige niveau 4 opleiding. Indien je studieresultaten na deze twee lesperioden onvoldoende zijn, word je in de gelegenheid gesteld om over te stappen naar de aanverwante opleiding Frontoffice.

Deze opleiding bieden we aan via de BOL. Je gaat de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. De stage is elk leerjaar ingepland. Stageperioden duren van ca. 10 weken tot 20 weken en kunnen ook in een vakantieperiode vallen. Jouw vakantie valt dan in een andere periode.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Met het diploma Manager/ondernemer horeca kan je je eigen horecaonderneming starten. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf of het aantal vestigingen ben je dan als ondernemer/manager meer of minder betrokken bij de operationele leiding en bedrijfsvoering. Ook kun je vestigingsmanager worden van een groot horecabedrijf. Je bent dan niet de eigenaar maar geeft leiding aan een bedrijf of aan één of meer vestigingen.

Als ondernemer of manager stel je allerlei plannen op die nodig zijn voor een goede bedrijfsvoering. Je bepaalt het beleid en ziet er ook op toe dat het vastgestelde beleid wordt uitgevoerd. Je ziet erop toe dat alle wettelijke regels en voorschriften die te maken hebben met het bedrijf in acht worden genomen. Voor het voortbestaan van het bedrijf is het ook van belang dat er voldoende winst wordt gemaakt en op het juiste moment nieuwe investeringen worden gedaan.

Verder leren?

Met je niveau 4 diploma kun je aan de slag in de Horecawereld. Binnen deze branche kun je je eventueel nog verder ontwikkelen. Maar je kunt met het diploma Manager/ondernemer horeca ook doorstuderen op het hbo, bijvoorbeeld de hogere hotelschool.

Toelatingseisen

Voor deze BOL opleiding ben je van harte welkom met minimaal een vmbo diploma kaderberoepsgerichte leerweg. Het heeft de voorkeur als je naast Engels ook nog een tweede moderne vreemde taal in je pakket hebt. Je mag ook starten als je het overgangsbewijs van havo/vwo-3 of havo/vwo- 4 kunt laten zien.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's