Marketing Medewerker

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4

Over deze opleiding

Ben jij creatief en sociaal, zakelijk en klantgericht? Dan is deze opleiding misschien wel iets voor jou. Je wordt opgeleid tot medewerker marketing en communicatie. Afhankelijk van de keuze die je maakt na het eerste basisjaar, specialiseer je je in communicatie of marketing. Werken in de marketing en communicatie is veelzijdig. Je hebt bovendien met veel verschillende mensen te maken. Je werkt mee aan heel zichtbare dingen van een organisatie. Denk daarbij aan websites, persberichten, relatiegeschenken en folders.

Deze opleiding bieden wij aan in de opleidingsvariant BOL. Je gaat de hele week naar school maar al vanaf het begin staat je opleiding in het teken van de praktijk. Je werkt op school en bij erkende leerbedrijven aan praktische opdrachten.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Elk bedrijf heeft te maken met marketing en communicatie. De bedrijven waar jij na je opleiding aan de slag zou kunnen variëren dus nogal van elkaar. Als medewerker marketing en communicatie werk je mee aan de presentatie van het bedrijf, de producten of de diensten. Zelfstandig of in een team bedenk je campagnes om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten, of de verkoop van je product te stimuleren. Daarbij houd je goed in de gaten wie je doelgroepen en concurrenten zijn.

Verder leren?

Je kunt met dit diploma verder leren op het hbo, bijvoorbeeld hbo-Commerciële Economie, hbo-Communicatie of hbo-Eventmanagement.

Toelatingseisen

Je bent welkom met het vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg, waarbij het vak economie of wiskunde verplicht is. Ook het overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 volstaat. Als je kiest voor deze opleiding en tijdens je studie blijkt dat de niveau 3 opleiding Commercieel medewerker binnendienst beter bij je past, dan bestaat de mogelijkheid om over te stappen.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's