Medewerker Beheer ICT

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere, Lelystad
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 3

Over deze opleiding

ICT is de afkorting van Informatie- en Communicatietechnologie. In onze maatschappij is ICT niet meer weg te denken. Er is een grote vraag naar ICT’ers die in staat zijn om systemen en netwerken te beheren en gebruikers te ondersteunen. ICT is een wereld die altijd in ontwikkeling is. De inhoud van onze ICT-opleidingen passen we daarom steeds aan. De inhoud van de opleiding Medewerker Beheer ICT is aangepast. Actuele ontwikkelingen rond cloud computing, het ontwikkelen van apps voor smartphones en het virtualiseren van systemen komen uitgebreid aan bod. Als jij iemand bent die techniek en service aan bedrijven met elkaar wenst te combineren en de wensen van de klant centraal stelt, dan is deze opleiding helemaal iets voor jou!

Je kunt deze opleiding doen via de BOL (60% school en 40% praktijk) en via de BBL (20% school en 80% praktijk). Als je voor de BOL-variant kiest, volg je dagelijks lessen op school en doe je praktijkervaring op bij een erkend leerbedrijf tijdens stageperiodes die wij BPV (Beroepspraktijkvorming) noemen. Als je liever niet de hele week naar school gaat, dan is de BBL-opleiding een goede keuze. Via deze leerweg combineer je het naar school gaan met minimaal 20 uur werk per week. Met het bedrijf waar je het praktijkgedeelte leert, sluit je een speciale praktijkovereenkomst. Je werkgever dient hiervoor geaccrediteerd (erkend) te zijn.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Na de opleiding medewerker beheer ICT heb je een brede kennis op het gebied van ICT en werk je bij ICT-dienstverlenende bedrijven of op de automatiseringsafdeling van een bedrijf. Je bent verantwoordelijk voor de continuïteit van het informatie- en communicatiesysteem of delen ervan. Je zorgt ervoor dat alle systemen blijven doen wat zij moeten doen. Dit doe je uiteraard in overleg met je manager en met je klanten. Ook kun je aan de slag als helpdesk-medewerker waarbij je vragen van klanten beantwoordt, kleine problemen oplost en grotere problemen rapporteert aan je collega’s. Je houdt rekening met de werkzaamheden van de gebruiker en checkt of het probleem ook daadwerkelijk is opgelost. Desgewenst breng je advies uit of doe je voorstellen tot verbetering.

Als medewerker beheer ICT stel je je actief, flexibel en klantgericht op. Je bent in staat om goed samen te werken. Je bent nauwkeurig, toont doorzettingsvermogen en kan goed omgaan met tijdsdruk. Je denkt zelf ook goed na en durft kritisch te zijn. Daarnaast houd je je aan de procedures en streef je kwaliteit na. Je hebt tenslotte een voorbeeldfunctie als het gaat om het juiste gebruik van de systemen en de apparatuur. Gedurende je loopbaan zal je steeds weer allerlei cursussen volgen om je verder te ontwikkelen en om de ontwikkelingen bij te houden. Het is een dynamische werkomgeving waarin je nooit stilstaat.

Verder leren?

Met dit diploma op zak kun je eventueel doorstromen naar verschillende niveau 4 opleidingen, bijvoorbeeld Applicatieontwikkelraar, ICT-beheerder of Netwerkbeheerder.

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom met het vmbodiploma theoretisch, gemengde, of kaderberoepsgerichte leerweg. Ook volstaat het diploma Servicemedewerker ICT 2, een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/ vwo-4 of een mbo-diploma op niveau 2. Verder heb je voor de BBL-variant ook nog een praktijkovereenkomst nodig bij een erkend leerbedrijf.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's