Samenvatting
Lelystad
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 2

Over deze opleiding

Als metselaar heb je een bijzonder beroep. Je werkt met je handen en ook vaak in de buitenlucht. Bovendien help je letterlijk mee om iets op te bouwen.

Als je leren leuk vindt en houdt van de regelmaat van school, dan is de BOL wat voor jou. Je doet praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is deze dagopleiding heel praktijkgericht.

Als je liever niet de hele week naar school gaat, dan is de BBL jouw keuze. Je kiest voor een beroep en voor werken. Daar heb je een praktijkovereenkomst voor nodig. Je werkt vier dagen per week. Eén dag per week krijg je op school theorie.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Als je deze opleiding hebt afgerond kun je zelfstandig, of onder begeleiding, metselwerk uitvoeren. Je doet dat individueel of in een ploeg. Omdat je heel vaak buiten werkt, ben je afhankelijk van het weer. Een aantal kerntaken in het werk zijn: het metselen van muren, het maken van betonfunderingen en isolatie werkzaamheden.

Verder leren?

Na het behalen van dit diploma kun je er voor kiezen om door te leren voor Metselaar niveau 3.

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom met minimaal het vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg. Het diploma Bouwplaatsassistent of Entree volstaat ook. Voor de BBL is het bovendien noodzakelijk dat je voor minimaal 21 uur per week een praktijkovereenkomst hebt met een erkend leer- / werkbedrijf.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's