Monteur elektrotechnische installaties

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 2 BOL/BBL

Over deze opleiding

In het dagelijks leven kunnen we echt niet meer zonder elektriciteit. Lampen, laptops, TV en mobiele telefoons: alles loopt op elektriciteit. Wil jij hier graag meer over leren? Ga dan voor de mbo-opleiding Monteur Elektrotechnische Installaties 2 van het ROC van Flevoland!

Hoe ziet de opleiding Monteur Elektrotechnische Installaties 2 eruit?

Het vak van elektromonteur leer je natuurlijk het beste in de praktijk. Bij deze mbo-opleiding van het ROCvF doe je in twee jaar tijd dan ook heel wat praktijkervaring op. Kies je voor de beroepsopleidende leerweg dan volg je praktijklessen op school én doe je werkervaring op tijdens je stageperiodes. Studenten van de BBL-opleiding draaien zelfs vier dagen per week mee bij een erkend leerbedrijf.

Wat leer je bij het ROC van Flevoland?

De opleiding Monteur Elektrotechnische Installaties 2 is breed opgezet. Je leert onder andere hoe je elektrotechnische producten in een woning of bedrijf installeert. Maar bij het ROCvF oefen je ook in het aanleggen van kabeldraagsystemen en datacommunicatiesystemen. En wat dacht je van het opsporen van storingen? Dankzij jouw opleiding aan het ROC van Flevoland weet je elk probleem snel op te lossen.

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je mbo-studie?

Na je opleiding aan het ROC van Flevoland kun je gaan werken als elektromonteur. In deze functie ben je onder andere verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van verlichting of telecom- en data-apparatuur. Wil je na het behalen van je diploma graag nog even doorleren? Bij het ROCvF kun je gemakkelijk doorstromen naar een mbo-studie op niveau 3. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Voor de tweejarige opleiding Monteur Elektrotechnische Installaties 2 gelden een aantal toelatingseisen. Zo moet je voor de BOL-variant minstens een basisberoepsgerichte vmbo-opleiding hebben gevolgd. Ook met een mbo-diploma op niveau 1 ben je welkom bij het ROCvF. Kies je liever voor de BBL-opleiding? In dat geval moet je minimaal 16 jaar zijn én beschikken over een arbeidsovereenkomst van een erkend leerbedrijf.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's