Monteur Werktuigkundige Installaties

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 2

Over deze opleiding

Officiële naam: Installeren (Monteur werktuigkundige installaties)

Werken in de techniek is bijzonder. Je werkt met je handen en hebt aan het eind van de werkdag echt iets gemáákt. Dat geeft een voldaan gevoel. Tevens ben je verzekerd van werk, omdat iedere huishouding wel een cv, gas of water nodig heeft. Je wordt opgeleid tot installatiemonteur. Je legt gas-, water-, cv- of rioleringssystemen aan.

 

Deze opleiding bieden wij aan in de BBL. Je kiest voor een studie en voor werken. Je werkt vier dagen van je studietijd. Daar heb je een praktijkovereenkomst voor nodig. Je valt dan onder een cao en je krijgt salaris. Een middag / avond per week krijg je op school theorie.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Als installatiemonteur houd je je bezig met de installatie van huishoudelijke (gas, verwarming) en sanitaire installaties zoals toilet, douche, boilers, etc. en ook in ziekenhuizen, kantoorgebouwen en scholen. Je werkzaamheden kunnen bestaan uit het aanleggen van nieuwe installaties, aanpassen en/of onderhouden van bestaande installaties. Je werkt samen met je collega's onder leiding van de leidinggevend installatiemonteur.

Verder leren?

Je kunt met dit diploma verder leren in de techniek op niveau 3, bijvoorbeeld voor eerste monteur werktuigkundige installaties.

Toelatingseisen

Kies je BBL, dan ben je welkom als je minimaal 16 jaar bent en een arbeidsovereenkomst hebt met een werkgever. Dit bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn, passend bij de opleiding.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's