Onderwijsassistent

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
1 tot 3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4

Over deze opleiding

Wil je graag met kinderen werken en een bijdrage leveren aan hun ontwikkeling? Vind je het leuk om dingen uit te leggen en jongeren te stimuleren? Ben je flexibel, creatief, sociaal en mensgericht? Dan past deze opleiding je heel goed.

BOL: je gaat de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is de BOL heel praktijkgericht. Tijdens de eerste lesperiode worden je kwaliteiten, motivatie, diploma’s en werkervaring in kaart gebracht en ga je oefenen met alle programmaonderdelen. Op grond daarvan wordt een leerroute met je afgesproken. Halverwege leerjaar 1 kan je nog overstappen naar Pedagogisch werker 4.

BBL: je bent tenminste 21 uur in de beroepspraktijk werkzaam bij een relevante werkgever. Je gaat één dag per week naar school. Tijdens die studiedag volg je de cursussen en trainingen die je nodig hebt om een echte professional in je vak te worden.

Kopklas: de kopklas is speciaal voor studenten die de opleiding Pedagogisch werker 3 of Pedagogisch werker 4 kinderopvang hebben behaald. Je gaat 3 dagen op stage en je hebt 2 dagen les.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Je wordt opgeleid tot onderwijsassistent in één van de vele vormen van het onderwijs. Je ondersteunt de docent en helpt met allerlei zaken die met lesgeven te maken hebben. Je werkt met kinderen van 4 tot en met 12 jaar, individueel of in groepjes.

Verder leren?

Na het behalen van je diploma kun je ervoor kiezen om door te leren, bijvoorbeeld binnen een opleiding op hbo-niveau. Meest logisch is hbo-Pedagogiek, hbo-SPH, en natuurlijk de PABO. Ook kun je er voor kiezen om je opleiding te verbreden, je kiest dan bijvoorbeeld voor Pedagogisch werker 4.

OC van Flevoland heeft een intensieve samenwerking met Windesheim Flevoland waardoor het voor jou mogelijk is om met dit niveau 4 diploma naadloos door te stromen naar een hbo-opleiding van Windesheim Flevoland. Je kunt je in je laatste studiejaar oriënteren op een aansluitende hbo-opleiding door het volgen van een doorstroomtraject.

Toelatingseisen

Je bent welkom met het vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg. Indien je onvoldoende taal- en rekenvaardigheid beheerst, zul je dit in de basisfase (veelal eerste schooljaar) bij moeten spijkeren. Voor de BBL heb je een leerarbeidsovereenkomst nodig voor minimaal 21 uur per week en ben je minimaal 18 jaar. Voor de kopklas is een diploma Pedagogisch medewerker 3 of Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang 4 vereist. Als je kiest voor de opleiding Onderwijsasistent 4 en tijdens je studie blijkt dat de niveau 3 opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang 3 beter bij je past, dan bestaat de mogelijkheid om over te stappen.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's