Schoonheidsspecialist

ROC van Flevoland
Samenvatting
Lelystad
2 tot 3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 3

Over deze opleiding

Als je lichamelijke verzorging boeiend vindt en graag met je handen én met mensen werkt, dan is deze opleiding interessant voor jou. Jij hebt straks de kennis in huis om mensen in een schoonheidssalon, beautyfarm of kliniek voor plastische chirurgie mooier te maken waardoor ze zich prettiger en misschien wel zelfverzekerder voelen. Als je ook iemand bent die modegevoelig is en op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen in de wereld van mode, schoonheid en wellness, dan voel jij je vast op je plaats binnen dit beroep. Daarnaast moet je bereid zijn om tijdens je studie op school en in de praktijk zowel mannen als vrouwen te behandelen, jong en oud.

Deze opleiding bieden wij aan via de BOL. Je gaat de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens (internationale) stages in erkende salons voor schoonheidsspecialisten en welness. Een groot deel van de studie bestaat uit zelfstudie. Er worden regelmatig verplichte trainingsavonden en buitenschoolse activiteiten georganiseerd. De reguliere studieduur is drie jaar. De opleiding is zo ingericht dat je, als je het tempo aankunt, het diploma in twee jaar kunt halen en dan kunt doorstromen naar de opleiding Allround schoonheidsspecialist.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Een schoonheidsspecialist werkt aan de uiterlijke verzorging van klanten. Je verzorgt bijvoorbeeld de huid, lichaamshaargroei of nagels. Natuurlijk moet je goed kunnen luisteren om je te kunnen inleven in de wensen van klanten; je moet in kunnen spelen op hun wensen en behoeften op het gebied van de uiterlijke verzorging. Soms komen klanten met problemen rondom lichamelijke of uiterlijke verzorging naar je toe, dan wordt vakkennis, communicatie en klantvriendelijkheid van je verwacht. Het werk vraagt ook creativiteit, omdat dit bij een goede make-up belangrijk is. Uiteraard moet je het leuk vinden om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, want behandelingsmogelijkheden en producten veranderen vaak en soms ingrijpend.

Verder leren?

Je kunt de opleiding Allround schoonheidspecialist op niveau 4 volgen en alsnog de minor pedicure halen.

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom met een vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg, bij voorkeur in de sector Zorg en Welzijn. Ook volstaat het overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 of een mbo-diploma op niveau 2. Met name het mbo 2 diploma Verkoper detailhandel met specialisatie Parfumerie/ Drogisterij sluit zeer goed aan. Bovendien is het noodzakelijk dat je beschikt over voldoende modellen, en dat je zicht hebt op een stageplaats.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's