Servicemedewerker Gebouwen

ROC van Flevoland
Samenvatting
Lelystad
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 2

Over deze opleiding

Houd je van techniek, vind je het leuk om te werken met mensen en ben je niet bang om de handen flink uit de mouwen te steken? Dan is deze studie wellicht iets voor jou. Je leert veel over de verschillende aspecten van bouwtechniek, onderhoud en afwerkingstechnieken. Je moet nauwkeurig en zelfstandig kunnen werken en daarvoor heb je de juiste kennis en vaardigheden nodig. Die leer je tijdens deze studie!

De opleiding wordt aangeboden via de BOL-variant. Je doet praktijkervaring op tijdens de stages en leert daar de theorie in de praktijk te brengen. Wanneer je liever 1 dag in de week naar school gaat en 4 dagen werkt dan is de BBL-variant jouw keuze. Je kiest dan voor een combinatie van werken en leren. Daar heb je overigens wel een praktijkovereenkomst bij een erkend leerbedrijf voor nodig.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Een servicemedewerker gebouwen heeft een leuke afwisselende baan. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud van gebouwen en je doet de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden. Als je iemand bent die ervan houdt om de handen uit de mouwen te steken dan is dit een baan waarin je veel plezier zult beleven. Als servicemedewerker gebouwen ben je bijvoorbeeld in dienst van een woonbedrijf, een onderhoudsbedrijf of werk je bij een technische dienst. Je bent vooral met de uitvoering van voorkomende klussen bezig. Je doet onderhoud, reparaties en verbouwingen in woningen en verschillende soorten gebouwen. Je werkt vaak zelfstandig en weet snel tot goede oplossingen te komen die naar tevredenheid van je klanten zijn. Je kunt je verder ontwikkelen tot bouwkundig onderhoudsmedewerker, allround ondernemer klussenbedrijf en werkvoorbereider. Je kunt je ook verder specialiseren in bouwtechniek, onderhoud, afwerkingstechnieken of technische gebouwinstallaties.

Verder leren?

Na het behalen van het diploma servicemedewerker gebouwen niveau 2 kan je ervoor kiezen door te leren in de opleiding bouwkundig onderhoudsmedewerker (niveau 3), de opleiding allround ondernemer klussenbedrijf (niveau 3) of een van onze andere mbo-opleidingen.

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom met minimaal het VMBO-diploma basisberoepsgerichte leerweg of hoger. Een diploma van de opleiding entree is voldoende om je in te schrijven voor de opleiding servicemedewerker gebouwen niveau 2. Voor de opleiding in de BBL is het noodzakelijk dat je minimaal 21 uur per week een praktijkovereenkomst hebt in een erkend leerbedrijf.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's