Sprinttraject Juridisch Medewerker / Management, Economie en Recht (MER)

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4

Over deze opleiding

Wil je versneld, in 2 jaar, het mbo doorlopen om dan verder te studeren op het hbo? Denk je dit zware traject aan te kunnen? Ben je een doorzetter en wil je graag de professional worden op het gebied van juridische zaken? Dan is deze opleiding je op het lijf geschreven. Gedurende de twee jaar krijg je economische vakken, algemeen recht, management en projectonderwijs. Verder loop je één semester stage.

Deze opleiding bieden wij aan via de BOL. Je gaat de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens een stage. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is de BOL heel praktijkgericht.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Aangezien de opleiding MER heel breed is, kun je alle kanten op. Je kunt aan de slag als adviseur, uitvoerende of manager binnen het bedrijfsleven, of aan het werk bij een organisatie met een juridische afdeling.

Verder leren?

Dit diploma stelt je in staat om na 2 jaar mbo door te studeren op het hbo, bijvoorbeeld hbo-Recht, hbo-Sociaal juridische dienstverlening of hbo-MER.

Toelatingseisen

Een van onderstaande eisen / vooropleidingen volstaat om je aan te melden:
  • diploma’s en/of certificaten en/of (werk-) ervaring ter beoordeling van de toelatings- en/of plaatsingscommissie (aan te raden vak in je vooropleiding: economie),
  • overgangsbewijs havo/vwo-3 naar havo/ vwo-4 met minimaal een 7 voor economie, wiskunde en Nederlands,
  • overgangsbewijs havo/vwo-4 naar havo/ vwo-5 met minimaal een voldoende voor economie, management / organisatie, wiskunde en Nederlands,
  • vmbo-diploma-tl met minimaal een 7 voor economie, Nederlands en wiskunde.
Als je niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet maar wel aan de voorwaarden voor de reguliere opleiding Juridisch medewerker, dan start je die opleiding. Als na 10 weken blijkt dat je het niveau toch aankunt, dan kun je alsnog de overstap maken naar het Sprinttraject.

Een intakegesprek of toets maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's