Sprinttraject-Sociaal maatschappelijk dienstverlener 4

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

Kun jij je goed inleven in andere mensen? En wil je hen graag helpen als ze er zelf niet meer uitkomen? Dan is het Sprinttraject-Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener 4 van het ROC van Flevoland helemaal jouw studie!

Hoe ziet het Sprinttraject-Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener 4 eruit?

Voor deze mbo-studie werkt het ROCvF samen met hogeschool Windesheim Flevoland. Het Sprinttraject-Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener 4 bereidt je dan ook voor op een opleiding aan het hbo. Tijdens de eerste lesperiode breng je je kwaliteiten, motivatie en werkervaring in kaart. In het vervolg van je mbo-studie ga je je meer specialiseren in het vak. Dit doe je door een minor te volgen en stages te lopen.

Wat leer je bij het ROC van Flevoland?

Het Sprinttraject-Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener 4 duurt in totaal twee jaar. In die tijd krijg je inzicht in verschillende problemen die je in je toekomstige beroep kunt tegenkomen. Zo is het bij het ROCvF aandacht voor financiële problemen, maar ook alcohol- en drugsverslaving komt aan bod. Je leert hoe je cliënten advies geeft en hoe je ze praktische ondersteuning biedt. Daarnaast is het bij je mbo-opleiding aandacht voor het juridische gedeelte zodat je jouw cliënten optimaal kunt begeleiden.

Toekomstperspectief

Wat kun je met een mbo-diploma van het ROCvF?

Met een diploma van het ROC van Flevoland ben je klaar om als dienstverlener aan het werk te gaan. Toch is het Sprinttraject-Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener van het ROCvF vooral gericht op doorstroming naar het hbo. De opleidingen Juridisch Dienstverlener en Bedrijfsmaatschappelijk Werker van Windesheim Flevoland sluiten zelfs naadloos aan.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Voor het Sprinttraject-Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener 4 heb je minsten een vmbo-diploma theoretische leerweg nodig. Maar alleen een diploma is niet genoeg. Bij je inschrijving aan het ROC van Flevoland wordt er namelijk ook gekeken naar je cijferlijst. Je hebt gemiddeld een eindcijfer 7 of hoger nodig om de lessen te mogen volgen.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's