Veiligheid & Vakmanschap Grondoptreden 3

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
2,5 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 3

Over deze opleiding

Deze opleiding is onderdeel van het Veiligheidscollege van het ROC van Amsterdam.
Elk jaar worden er afspraken gemaakt met Defensie over de VeVa-opleidingen. Afhankelijk van deze afspraken wordt de opleiding wel of niet aangeboden. Houd deze webpagina in de gaten voor de meest actuele informatie. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus schrijf je op tijd in.

Je werkt als onderofficier bij de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht, Marine of staforganisaties. Je geeft leiding aan een groep van militairen. In het veld neem je goed waar en voer je allerlei militaire basistaken uit. Je zorgt voor militaire veiligheid en komt in actie met je groep bij incidenten. Je leeft de regels, waarden en normen van defensie na.

Deze opleiding bieden wij aan via de BOL. Je gaat de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens stages bij de krijgsmachtonderdelen. Je doet veel aan sport. Deze opleiding is heel praktijkgericht. Binnen defensie draag je een uniform en ben je gehuisvest in de kazerne.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Je wordt voorbereid op een functie op het niveau van onderofficier. Je werkt aan kennis, inzicht, vaardigheden en gedrag dat je nodig hebt voor je beroep, maar ook als burger in de maatschappij. Er is veel aandacht voor persoonlijke vorming, conditie, Nederlands, doorzettingsvermogen, zelfstandigheid, verantwoordelijkheidsbesef en beroepshouding. Ook leer je planmatig werken, improviseren, instructies geven, coachen, normen stellen en waarden bewaken en eerste hulp.

Verder leren?

Je kunt met dit diploma verder leren op niveau 4.

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom als je minimaal 16 jaar bent, de Nederlandse nationaliteit bezit en minimaal het vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg of theoretische leerweg hebt. Voordat je start met de opleiding is er een assessment dat bestaat uit een sporttest, intake en sportmedische keuring. Aan de sportmedische keuring zijn kosten verbonden, die voor eigen rekening zijn. Ook moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) inleveren. Deze verklaring vraag je aan bij de gemeente waar je woont. Als je niet in het bezit bent van een VOG, kun je deze opleiding niet volgen.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's