Zelfstandig Werkend Gastheer/-vrouw

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
1 jaar BOL + 2 jaar BBL
   
MBO
Nederlands
Niveau 3

Over deze opleiding

Wat is er leuker dan in de horeca mensen een prettige tijd te bezorgen? En vind je het leuk om met mensen om te gaan die lekker komen ontspannen? Met deze studie leren we je wat er allemaal bij komt kijken om uit te groeien tot een zelfstandige medewerker in de bediening.

Met dit diploma kun je onder meer gaan werken in een hotel, restaurant, bistro, eetcafé of een cateringbedrijf. Als je het diploma op niveau 3 hebt behaald, werk je zelfstandig en heb je verantwoordelijkheid.

De gecombineerde leerweg BOL/BBL die MBO College Almere voor deze opleiding aanbiedt is uniek. Je kiest voor een driejarige opleiding waarbij je in het eerste jaar vijf dagen per week volgt en BPV (stage)ervaring op doet. Dit is de BOL-leerweg. In het tweede en derde leerjaar werk je vier dagen (betaald) bij een erkend horecabedrijf. Je gaat dan nog één dag per week naar school. Dit is de BBL-leerweg. Het voordeel van de gecombineerde leerweg is dat je in het eerste jaar intensief de fijne kneepjes van het vak op school leert, die je vervolgens in het tweede en derde jaar vakkundig in de praktijk brengt. Dat betekent voor jou dat je eenvoudiger de overstap naar de arbeidsmarkt kunt maken.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Als zelfstandig werkend gastheer/-vrouw kun je alle werkzaamheden in het restaurant uitvoeren. Van de voorbereiding, de ontvangst en het contact onderhouden van gasten tot het moment waarop ze weer vertrekken ... jij beheerst het vak tot in de puntjes. Of je nu in een klein intiem restaurantje werkt, of in een groot gerenommeerd hotel.

Verder leren?

Met dit diploma kun je aan de slag in de horecawereld waarin je je eventueel nog verder kan ontwikkelen. Zo kun je door het behalen van het certificaat Sociale Hygiëne een eigen horecabedrijf opzetten. Of misschien wil je een cursus Leermeester volgen om toekomstige horecamedewerkers te begeleiden. Met dit diploma op zak kun je natuurlijk ook verder leren op niveau 4, bijvoorbeeld voor gastronoom / sommelier of manager / ondernemer horeca. Afhankelijk van je leeftijd (21+) kun je je ook aanmelden bij een hbo-opleiding om via een speciaal toelatingsprogramma een hbo-studie te gaan volgen.

Toelatingseisen

Toelatingsvoorwaarde voor deze opleiding is een diploma Gastheer / -vrouw op niveau 2 of een vmbo-diploma Kader, TL of GL.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's