Cursussen & Trainingen

Interactive Animation Diploma

SAE Institute Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
12 mnd vol- tot 24 mdn deeltijd
Studievorm
Voltijd/Deeltijd
Tijdsduur
12 mnd vol- tot 24 mdn deeltijd
Studievorm
Voltijd/Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Interactive Animation Diploma - SAE Institute AmsterdamBen jij gefascineerd door games en animaties? En zie jij jezelf al werken in de game- of de filmindustrie? Ga dan voor je Interactive Animation Diploma van SAE Institute!

Ontwikkel je tot creatieve animator bij SAE Institute

Animaties zijn soms verrassend simpel. Maar vaak zijn het complexe 3D modellen die vol zitten met visuele effecten. Bij de opleiding Interactive Animation ontwikkel je zowel je creatieve als je technische kant zodat je jouw verhaalideeën zelf om kunt zetten in een complete animatie.

Welke modules zijn er?

De Interactive Animation opleiding is de eerste fase van het complete degree-programma. Het bestaat uit vier modules:

  • Beginselen van tekenen, 3D- en grafisch vormgeving
  • Karaktermodellering en animatie
  • Concept ontwikkeling en spelontwerp
  • Modelleren van 3D omgevingen, interactieve animatie en eindproject

Bij deze modules ontwikkel je je tekenvaardigheden, leer je hoe je karakters moet ontwikkelen en je krijgt een kijkje in storyboarding. Dankzij al deze kennis en vaardigheden gaan jouw verhalen leven.

Diploma

Voltijd of deeltijd?

SAE Institute biedt zowel een voltijd- als een deeltijdvariant aan van deze Interactive Animation opleiding. Bij een voltijdstudie heb je 4 lessen per week en ben je na 12 maanden klaar. Ga je voor deeltijd? Met 2 lessen per week mag je na 24 maanden je diploma ophalen.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden met een Interactive Animation Diploma?

Deze opleiding van het SAE Institute bereidt je voor op een carrière in de filmindustrie of de interactieve media. Of wat dacht je van een carrière in de advertentie- en marketingbranche? Je gaat misschien wel werken als 3D Animator, als Character Designer of als Visual Effects Artist. Het is maar net waar jouw interesse ligt!

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Is deze creatieve opleiding wat voor jou? Als je minimaal 18 jaar oud bent én een middelbare school diploma op zak hebt, dan mag je je inschrijven. Om de opleiding met succes te doorlopen, is het wel belangrijk dat je een goede kennis hebt van de Engelse taal. Ook enige basiskennis van wiskunde is onmisbaar.

SAE Institute Amsterdam
Johan van Hasseltweg 31
1021 KN Amsterdam

SAE Institute Amsterdam

SAE Institute Amsterdam is gelegen in levendig Amsterdam-Noord, het creatieve hart van Amsterdam en een van de snelst groeiende gebieden van de stad. Het gebied ligt dicht bij het Centraal Station (een kort tripje met de pont over het IJ),...

Lees meer over SAE Institute Amsterdam