HBO Bachelor

Hbo Farmaceutisch Consulent

Saxion Next, In Deventer
Tijdsduur
3 - 4 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Deeltijd
Tijdsduur
3 - 4 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Videopresentatie

Over deze opleiding

Hbo Farmaceutisch Consulent

Farmaceutische Consulent, het beroep van de toekomst!

De apotheek heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld van een productgerichte organisatie naar een organisatie waarin de individuele zorg voor de patiënt centraal staat. Uitvoering van farmaceutische patiëntenzorg (FPZ) behoort nu tot de kerntaken van de apotheek. FPZ vraagt echter niet alleen om kennisvermeerdering bij de apothekersassistent die hier een uitvoerende rol in vervult, maar ook om een functie die dit niveau overstijgt: de farmaceutisch consulent. Als farmaceutisch consulent ben je de schakel tussen apotheker en apothekersassistenten.

Gedurende de opleiding (deeltijd) komen vijf vakgebieden uitgebreid aan bod, die allen bijdragen aan het optimaliseren van de farmaceutische patiëntenzorg.

  • Medisch-farmaceutisch
  • Mens en communicatie
  • Zorgmanagement
  • Onderzoek
  • Praktijk

De lessen zijn voornamelijk virtueel en daarnaast een keer per maand een klassikale college in Utrecht. Een virtuele les is een leeromgeving waarbij de deelnemers thuis achter hun computer zitten en audio/visueel contact hebben met de docent en medestudenten. Gedurende de opleiding is het verplicht om minimaal twee dagen (16 uur) per week in de apotheek te werken. Het is van belang dat je begeleid wordt door een apotheker en/of farmaceutisch consulent.

Diploma

Het met succes afronden van de hbo-opleiding Farmaceutisch Consulent geeft recht op de titel Bachelor of Pharmacy (BPharm).

Toelatingseisen

Ben je in het bezit van een diploma apothekersassistent op mbo-4 niveau en ben je werkzaam als apothekersassistent dan kun je je aanmelden voor de opleiding.

Kosten

Collegegeld

Wil je meer weten over de kosten voor de hbo-opleiding Farmaceutisch Consulent? Bezoek dan de website van Saxion Next of doe een informatieaanvraag!

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Hbo Farmaceutisch Consulent en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Saxion Next
Handelskade 75
7417 DH Deventer

Ben je op zoek naar een bijzondere hbo-opleiding? Wil je graag studeren op een hogeschool waar je geen nummer bent? En vind je praktijkgericht leren belangrijk?  Dan is Saxion Next wat voor jou.Saxion Next biedt namelijk unieke, particuliere hbo-opleidingen. Opgezet...

Lees meer over Saxion Next