Hbo Farmaceutisch Consulent

Saxion Next
Samenvatting
Deventer
3 - 4 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Deeltijd

Videopresentatie

Over deze opleiding

Hbo Farmaceutisch Consulent

Farmaceutische Consulent, het beroep van de toekomst!

De apotheek heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld van een productgerichte organisatie naar een organisatie waarin de individuele zorg voor de patiënt centraal staat. Uitvoering van farmaceutische patiëntenzorg (FPZ) behoort nu tot de kerntaken van de apotheek. FPZ vraagt echter niet alleen om kennisvermeerdering bij de apothekersassistent die hier een uitvoerende rol in vervult, maar ook om een functie die dit niveau overstijgt: de farmaceutisch consulent. Als farmaceutisch consulent ben je de schakel tussen apotheker en apothekersassistenten.

Gedurende de opleiding (deeltijd) komen vijf vakgebieden uitgebreid aan bod, die allen bijdragen aan het optimaliseren van de farmaceutische patiëntenzorg.

  • Medisch-farmaceutisch
  • Mens en communicatie
  • Zorgmanagement
  • Onderzoek
  • Praktijk

De lessen zijn voornamelijk virtueel en daarnaast een keer per maand een klassikale college in Utrecht. Een virtuele les is een leeromgeving waarbij de deelnemers thuis achter hun computer zitten en audio/visueel contact hebben met de docent en medestudenten. Gedurende de opleiding is het verplicht om minimaal twee dagen (16 uur) per week in de apotheek te werken. Het is van belang dat je begeleid wordt door een apotheker en/of farmaceutisch consulent.

Diploma

Het met succes afronden van de hbo-opleiding Farmaceutisch Consulent geeft recht op de titel Bachelor of Pharmacy (BPharm).

Toelatingseisen

Ben je in het bezit van een diploma apothekersassistent op mbo-4 niveau en ben je werkzaam als apothekersassistent dan kun je je aanmelden voor de opleiding.

Kosten

Collegegeld

Wil je meer weten over de kosten voor de hbo-opleiding Farmaceutisch Consulent? Bezoek dan de website van Saxion Next of doe een informatieaanvraag!

Saxion Next

Ben je op zoek naar een bijzondere hbo-opleiding? Wil je graag studeren op een hogeschool waar je geen nummer bent? En vind je praktijkgericht leren belangrijk?  Dan is Saxion Next wat voor jou.Saxion Next biedt namelijk unieke, particuliere hbo-opleidingen. Opgezet...


Lees meer over Saxion Next

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Hbo Farmaceutisch Consulent en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Saxion Next

Saxion Next

Handelskade 75
7417 DH Deventer

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Hbo Farmaceutisch Consulent? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's