HBO Bachelor

Hbo Tweedegraadslerarenopleiding

Saxion Next, In Deventer
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Deeltijd
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Hbo Tweedegraadslerarenopleiding

Opleiding docent voortgezet en middelbare onderwijs

De tweedegraadslerarenopleiding (regulier, deeltijd) van Saxion Next is opgezet om afgestudeerden van het hbo of wo, op te leiden tot docent in het voortgezet onderwijs en het middelbaar onderwijs. De opleiding leidt op tot leraar voortgezet onderwijs tweede graad in één van de volgende vakgebieden: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Biologie, Scheikunde, Natuurkunde, Wiskunde, Aardrijkskunde, Geschiedenis, Techniek, Economie, Verzorging/Huishoudkunde, Maatschappijleer, Verzorging/Gezondheidskunde en Beeldende Vorming.

Voor wie is deze opleiding?

Daarnaast verzorgt Saxion Next de tweedegraadslerarenopleiding (deeltijd) Nederlands. Deze opleiding is bedoeld voor docenten basisonderwijs die werkzaam zijn binnen het voortgezet onderwijs, docenten basisonderwijs die graag binnen het voortgezet onderwijs willen werken maar die niet in het bezit zijn van een tweedegraadsbevoegdheid en mensen die een tweede- of eerstegraadslerarenopleiding in een ander vakgebied hebben afgerond.

Diploma

De opleiding leidt op voor het bachelor getuigschrift Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs tweedegraad. Met het bachelorgetuigschrift mag je zelfstandig lesgeven in het voortgezet onderwijs (vo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

Toelatingseisen

Toelating tot de Tweedegraadslerarenopleiding

Voor de toelating tot de reguliere tweedegraadslerarenopleiding dien je in het bezit te zijn van een relevant hbo- of universitair getuigschrift. Voor de tweedegraadslerarenopleiding Nederlands kun je je aanmelden als je beschikt over een pabo diploma of een tweede- of eerstegraadslerarenopleiding in een ander vakgebied dan Nederlands.

Kosten

Wil je meer weten over de kosten voor de hbo-opleiding Tweedegraadslerarenopleiding? Bezoek dan de website van Saxion Next of doe een informatieaanvraag!

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Hbo Tweedegraadslerarenopleiding en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Saxion Next
Handelskade 75
7417 DH Deventer

Ben je op zoek naar een bijzondere hbo-opleiding? Wil je graag studeren op een hogeschool waar je geen nummer bent? En vind je praktijkgericht leren belangrijk?  Dan is Saxion Next wat voor jou.Saxion Next biedt namelijk unieke, particuliere hbo-opleidingen. Opgezet...

Lees meer over Saxion Next