Samenvatting
Eindhoven
24 uur
   
WO Master
Voltijd

Over deze opleiding

Het samenspel van informatica (software) en elektrotechniek (hardware) maakt een geïntegreerde aanpak van het ontwerpproces noodzakelijk. Je moet dus kennis van software én van hardware hebben.

In de masteropleiding Embedded Systems ligt de nadruk op het ontwerpen van efficiënte en betrouwbare systemen. Als afgestudeerde van deze opleiding combineer je een weten-schappelijke houding met een ingenieursaanpak. Om betrouwbare protocollen voor het gedrag van complexe softwaresystemen te kunnen opstellen, heb je kennis nodig van algoritmen, performance, hardware, ontwerp- en documentatiemethoden. Ook heb je inzicht nodig in de variabiliteit en onderhoudbaarheid van deze protocollen. Deze aspecten vind je terug in het verplichte deel van de masteropleiding.

De combinatie van een wetenschappelijke houding met de praktijkgerichte aanpak van een ingenieur vormt een uitstekende basis voor een interessante loopbaan. De talloze gebieden waar embedded systemen worden toegepast zorgen voor een breed scala aan banen. Je kunt aan het werk bij onderzoekslaboratoria, softwarehuizen en multinationals. De meeste academici beginnen met een functie als lid van een team dat embedded systemen ontwerpt, maar al gauw groeien velen van hen door naar functies als teamleider en, op den duur, naar management-functies. Ook het starten van een eigen bedrijf behoort tot de mogelijkheden.

Diploma

MSc

Technische Universiteit Eindhoven

Centrale TU/e Campus

De TU/e is de Technische Universiteit van Eindhoven. Het motto van de universiteit is: 'Mens agitat molem', anders gezegd: ‘De geest beweegt de massa’. De universiteit is gesticht op 15 juni 1956 door de Nederlandse overheid. Naast de Technische Universiteit...


Lees meer over Technische Universiteit Eindhoven

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Embedded Systems en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Technische Universiteit Eindhoven

Technische Universiteit Eindhoven

Den Dolech 2
5612 AZ Eindhoven


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Embedded Systems? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's