Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Eindhoven
WO Master
Voltijd
24 uur
Startdata
Eindhoven Deadline
1-9-2020 
1-9-2021 
1-5-2021

Over deze opleiding

Nieuwe technieken stellen wetenschappers in staat individuele atomen en moleculen op te pakken en naar believen te positioneren. De focus van deze master ligt op controle op ultieme (nanometer)schaal.

Dit masterprogramma is onderdeel van de gezamenlijke activiteiten op het terrein van de Nanoscience & Technology van TU/e en de Radboud Universiteit Nijmegen. Deze activiteiten spitsen zich toe op nano-engineering van functionele materialen. Het programma richt zich op het samenbrengen van natuurkunde en scheikunde en kenmerkt zich door onderzoek aan een grote verzameling materialen, zoals organische macromoleculaire systemen, polymeren, halfgeleiders, oxiden en metalen. Hierbij wordt de hele 'kennisketen' overzien, van fundamentele theorieën en experimenten tot het analyseren, construeren en manipuleren van structuren op nanometerschaal. Een belangrijk kenmerk van het programma is dat het sterk gericht is op het leggen van schakels tussen fundamentele wetenschap en technologische toepassingen. Dit is mogelijk door de intensieve contacten met de hightechbedrijven rondom Eindhoven, en daarbuiten. Het interdisciplinaire karakter van nanotechnologie komt tot uitdrukking in de samenwerking tussen verschillende faculteiten en universiteiten. Zo leer je als specialist te communiceren met andere disciplines en je door die andere disciplines te laten inspireren!

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen
CPEC1IELTSoverallband6.5TOEFLinternetbased90
Cijfergemiddelde
For admission a minimum of 75% CGPA. For entry to Amandus H. Lundqvist Scholarship Program (ALSP) a minimum of 80% CGPA.

Vooropleiding
relevant Bachelor's degree (or equivalent)

Motivatiebrief
Letter of motivation

Diploma

MSc

Evenementen

10/10/2020 Open dag
Zit je in 3-, 4-, 5- of 6-vwo en heb je ook interesse in een opleiding aan de TU/e? Bezoek dan onze Open dagen. Tijdens de Open dagen kom je alles te weten over onze bacheloropleidingen en majors, de beroepsmogelijkheden en het studentenleven. Kortom, je proeft de sfeer.

Technische Universiteit Eindhoven

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Centrale TU/e Campus

De TU/e is de Technische Universiteit van Eindhoven. Het motto van de universiteit is: 'Mens agitat molem', anders gezegd: ‘De geest beweegt de massa’. De universiteit is gesticht op 15 juni 1956 door de Nederlandse overheid. Naast de Technische Universiteit...


Lees meer over Technische Universiteit Eindhoven

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Nano-Engineering en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Technische Universiteit Eindhoven

Technische Universiteit Eindhoven

Den Dolech 2
5612 AZ Eindhoven


Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Nano-Engineering? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
mei 2020
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.