Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

WO Bachelor Industrial Design

Technische Universiteit Eindhoven
Samenvatting
Eindhoven
3 jaar
   
WO Bachelor
Engels, Nederlands
Voltijd

Over deze opleiding

In de opleiding Industrial Design ben je bezig met het ontwerpen van intelligente producten en diensten die aansluiten bij de zich snel ontwikkelende informatietechnologie. Hierbij draait het om drie belangrijke pijlers: techniek, gebruiker en vormgeving. Want bijna alles in onze leefomgeving is ontworpen door de mens zelf, of het nu gaat om een bankje in het park of om je mobiel met alle bijbehorende functies, gemakken en ongemakken.

Bij de opleiding Industrial Design (ID) leer je competentiegericht studeren. Als student dien je jezelf over de volle breedte van het vakgebied te ontwikkelen en ieder half jaar word je over de totale competentieontwikkeling beoordeeld. Dit gebeurt aan de hand van een digitale map, een zogeheten digitaal portfolio, die je zelf bijhoudt. Daarmee verschilt deze opleiding sterk ten opzichte van andere (ingenieurs)opleidingen.

De onderwijsstaf wordt gevormd door coaches en begeleiders die vaak met één been in het bedrijfsleven staan of werkzaam zijn bij andere instellingen. Ze hebben bijvoorbeeld een eigen ontwerpbureau, geven les aan de Design Academy, bij andere faculteiten van de TU/e of ergens anders.

Vanaf de eerste dag werk je in praktisch teamverband. Alles wat je tijdens de opleiding leert en alle vaardigheden die je ontwikkelt, pas je meteen toe in de praktijk. Zestig procent van de tijd werk je aan deze projecten. Verder zijn er individuele opdrachten, studiereizen of speciale activity weeks en ga je een stage lopen. Hoewel je doorgaans Nederlands zal spreken, is de bacheloropleiding officieel Engelstalig. Alle verslaglegging voor de opleiding Industrial Design is daarom in het Engels.

Technische Universiteit Eindhoven

Centrale TU/e Campus

De TU/e is de Technische Universiteit van Eindhoven. Het motto van de universiteit is: 'Mens agitat molem', anders gezegd: ‘De geest beweegt de massa’. De universiteit is gesticht op 15 juni 1956 door de Nederlandse overheid. Naast de Technische Universiteit...


Lees meer over Technische Universiteit Eindhoven

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in WO Bachelor Industrial Design en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Technische Universiteit Eindhoven

Technische Universiteit Eindhoven

Den Dolech 2
5612 AZ Eindhoven

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over WO Bachelor Industrial Design? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's