Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Bachelor in de industriële wetenschappen: elektronica-ICT

Universiteit Antwerpen
Samenvatting
Antwerpen
3 jaar
   
WO Bachelor
Nederlands
Voltijd

Over deze opleiding

Elektronica en ICT zijn de stuwende krachten in onze moderne maatschappij.
Je vindt de weg met je gps, je mailt, je telefoneert, je WhatsApp’t, je betaalt met jouw smartphone, je luistert naar muziek via intelligente boxen of je bestelt in de nabije toekomst zelfs autonoom rijdende taxi’s via jouw smartwatch. Maar ook in bedrijven is het al elektronica en ICT wat de klok slaat: draadloze netwerken, microcontrollers, datacommunicatie, internet of things, smart environments... En ook de medische sector doet een beroep op ingenieurs: denk aan het verwerken en interpreteren van medische beelden, de detectie van Parkinson door analyse van gangpatronen, autonoom rijden van rolstoelpatiënten en blinden...


Iedereen is eindgebruiker, maar jij zit als industrieel ingenieur elektronica-ICT aan de bron:
- je leert alles over analoge en digitale elektronica
- je gaat straks netwerken ontwerpen, beheren en herstellen
- je wordt wegwijs gemaakt in softwareontwikkeling en programmeren
- je verdiept je in de nieuwste technologieën zoals slimme omgevingen (slimme steden, havens, snelwegen…) of cyber-fysische systemen (autonome voertuigen, slimme fabrieken)

Diploma

Bachelors Diploma

Toekomstperspectief

Met dit bachelordiploma op zak heb je aan de Universiteit Antwerpen binnen dit vakgebied rechtstreeks toegang tot:
- master in de industriële wetenschappen: elektronica-ICT.


Er is momenteel een chronisch tekort aan technologische hooggeschoolden.

Voor studenten elektronica-ICT wenkt een toekomst in het bedrijfsleven. Je bent uitermate geschikt voor een mooie functie in de telecommunicatiesector en de wereld van computers en automatisering. Jij kan een pionier zijn in de nieuwste technologieën zoals slimme steden of autonoom rijden. Meer geïnteresseerd in mobiele communicatie, de internet- of multimediawereld? Ook dan is je diploma een grote troef.

Toelatingseisen

Om je te kunnen inschrijven in een academische bacheloropleiding moet je minstens in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs dat je toegang geeft tot een vergelijkbare Vlaamse bacheloropleiding in het universitair onderwijs in het land waar het diploma uitgereikt werd.


De diploma’s van de landen weergegeven in de onderstaande tabel voldoen al zeker aan deze voorwaarde. Deze diploma's laten je toe om je rechtstreeks aan te bieden bij de centrale studentenadministratie voor de inschrijving volgens de inschrijvingsprocedure.


Heb je je diploma in Nederland behaald? Dan zijn de vereisten:
- VWO
- propedeuse HBO getuigschrift (bij voorkeur in combinatie met een diploma secundair onderwijs)

Indien je niet voldoet aan de voorwaarden, moet je een bijkomende procedure volgen om te bepalen of je diploma geschikt is om in te schrijven in een bacheloropleiding.

Kosten

922.30 Euro

Universiteit Antwerpen

De Universiteit Antwerpen heeft ongeveer 20.000 studenten. Ze is de derde grootste universiteit in Vlaanderen, België. 19% van de studentenpopulatie komt uit het buitenland. De Universiteit Antwerpen wordt gekenmerkt door kwalitatief en innovatief onderwijs, creatief en innovatief wetenschappelijk onderzoek dat...


Lees meer over Universiteit Antwerpen

Contactgegevens Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen

Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's