Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

PDEng Energie en Proces Technologie

Universiteit Twente
Samenvatting
Enschede
24 uur
   
Cursussen & Trainingen
Engels
Deeltijd

Over deze opleiding

De Post-Master PDEng opleiding Energie en Procestechnologie richt zich op het creëren van technische oplossingen voor producten en processen op het gebied van energie, proces & materiaaltechnologie.

Projecten in het vakgebied van de Energie en Procestechnologie krijgen een steeds complexer karakter. De markt vraagt daarom om hooggekwalificeerde ontwerpers binnen het vakgebied met kennis van de verschillende technische en niet-technische aspecten van hedendaagse vraagstukken. Maar vooral vraagt de markt om medewerkers die over de vaardigheden beschikken om te kunnen functioneren als spil in de multidisciplinaire ontwerpteams die zich met het oplossen van complexe vraagstukken bezighouden. De opleiding met een duur van 2 jaar gaat uit van functionele en marktbepaalde eisen met accent op kwaliteit, milieu, veiligheid, duurzaamheid en hergebruik. Een methodische benadering staat daarbij altijd voorop.
Het programma houdt in dat de technologisch ontwerper een gecombineerd onderwijs- en ontwerptraject volgt. Het op maat gesneden onderwijsprogramma bestaat uit het volgen van vakken, cursussen, zelfstudie, korte projecten en een groot project bij een bedrijf (≥60 EC). Het ontwerpen staat bij het project centraal en er zijn keuzemogelijkheden voor specialisatie op het gebied van Energietechnologie, procestechnologie en materialen. Gedurende de twee jaar ontvangt de trainee een salaris.

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen
IELTSoverallband6.5TOEFLinternetbased90CAEC1
Academische master
Masters degree in: - Mechanical engineering - Chemical Engineering - Sustainable Energy Technology - Applied Physics Or related disciplines

Diploma

certificate

Universiteit Twente

Faculteiten Universiteit Twente

De Universiteit Twente (UT) is een universiteit voor technische en maatschappijwetenschappen in de stad Enschede in Twente. De universiteit heeft ongeveer 8000 studenten en ligt op het voormalige landgoed Drienerlo tussen Hengelo en Enschede. Het is de enige echte campusuniversiteit...


Lees meer over Universiteit Twente

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in PDEng Energie en Proces Technologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Universiteit Twente

Universiteit Twente

Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over PDEng Energie en Proces Technologie? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's