Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Philosophy of Science, Technology and Society

Universiteit Twente
Samenvatting
Enschede
2 uur
   
WO Master
Engels
Voltijd
1-9-2021
Deadline aanmelding: 1-7-2021

Over deze opleiding

In de master Philosophy of Science, Technology and Society leer je hoe je de impact van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen op de maatschappij kritisch kunt analyseren en beoordelen.

PSTS wordt gekenmerkt door een empirische oriëntatie. In plaats van een focus op alleen de filosofische traditie of het begrijpen van technologie in het algemeen, analyseren we specifieke technologieën en hun impact op de samenleving.
In het tweede jaar kun je kiezen voor een van de volgende profielen: Dynamics of Science, Technology & Society, Technology & the Human Being of Technology & Values. Deze staan voor belangrijke gebieden in het domein van filosofie van technologie.
De combinatie van filosofie en technologie is hét kenmerk van PSTS, waardoor het een ideale keuze is voor studenten filosofie of sociale wetenschappen of studenten met een technische achtergrond. PSTS is sterk internationaal georiënteerd; veel van onze docenten komen uit het buitenland en de opleiding trekt studenten aan van over de hele wereld.
Als PSTS-student doe je kennis op van actuele technologische ontwikkelingen gecombineerd met de vaardigheden om deze filosofisch en methodologisch te beoordelen. Onze studenten vinden werk in de academische wereld, R&D, consultancy, beleidsorganisaties en commerciële bedrijven. Velen kiezen voor een carrière in onderzoek en gaan promoveren.

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen
IELTSlistening6.0IELTSreading6.0IELTSwriting6.0IELTSspeaking6.0IELTSoverallband6.5TOEFLinternetbased90TOEFLpaperbased90CAEC1CPEC1
Vereiste basiskennis
Sufficient proficiency in English. Minimal IELTS: 6.5, minimal TOEFL iBT: 90.

Vooropleiding
We ask students to complete an academic skills test. Students will receive the test after handing in their online application form. Prospective students should have a Bachelor’s degree or equivalent qualification in: - (Applied) Natural Sciences, Engineering Science, - Social Science, - Philosophy, Or: Any other discipline, with an emphasis on the exactnatural sciences, or social sciences or technology and a focus on the application of technology in a particular professional area or on technical interventions in social systems.

Vereiste basiskennis
Good writing skills / Computer skills.

Diploma

MSc

Evenementen

11/14/2019 Open dag
-

3/12/2020 Open dag
-

11/12/2020 Open dag
-

Kosten

2019 instellingstarief12000 EUR2019 niet-EU/EER studenten12000 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR2019 wettelijk tarief1523 EUR2020 instellingstarief12250 EUR2020 niet-EU/EER studenten12250 EUR2020 wettelijk tarief2083 EUR2020 wettelijk tarief1523 EUR

Universiteit Twente

Faculteiten Universiteit Twente

De Universiteit Twente (UT) is een universiteit voor technische en maatschappijwetenschappen in de stad Enschede in Twente. De universiteit heeft ongeveer 8000 studenten en ligt op het voormalige landgoed Drienerlo tussen Hengelo en Enschede. Het is de enige echte campusuniversiteit...


Lees meer over Universiteit Twente

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Philosophy of Science, Technology and Society en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Universiteit Twente

Universiteit Twente

Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Philosophy of Science, Technology and Society? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's