WO Bachelor

Communicatiewetenschap

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Tijdens de bachelor Communicatiewetenschap bestudeer je hoe recente ontwikkelingen het medialandschap op zijn kop zetten.

Hoe betrouwbaar is nieuws als iedereen met een vlog zich journalist waant? Zijn je vrienden echt zo gelukkig als ze op hun Instagramaccount lijken? Welke invloed hebben sociale media op de politieke besluitvorming? Tijdens de bachelor Communicatiewetenschap aan de VU bestudeer je hoe recente ontwikkelingen het medialandschap op zijn kop zetten.

Aan de hand van een bepaald thema bestudeer je hoe mensen omgaan met verschillende vormen van communicatie en hoe die de samenleving veranderen. Aan de VU doe je veel onderzoek zelf. Je bestudeert echte problemen van bestaande organisaties en zoekt naar uitvoerbare oplossingen. Je doet niet alleen kennis op van communicatie, maar je leert ook hoe je een experiment opzet en data analyseert. Dat komt goed van pas bij het vinden van een baan.

Op de arbeidsmarkt is steeds meer vraag naar communicatie-experts. Organisaties hebben behoefte aan experts die de laatste technische ontwikkelingen begrijpen en weten hoe ze er mee moeten omgaan. Als afgestudeerd Communicatiewetenschapper kun je overal aan de slag: bij mediabedrijven, communicatiebureaus en bij iedere organisatie met een communicatie-afdeling.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam