Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie

Vrije Universiteit Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
36 uur
   
WO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

De bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de VU is de beste van Nederland volgens de keuzegids Universiteiten 2018.

Tijdens deze Bacheloropleiding onderzoek je hoe mensen leven, welke keuzes ze maken en waarom. Je eigen zintuigen zijn je onderzoekstools: je observeert mensen, interviewt hen en soms volg je hen maandenlang. Jouw doel is om te ontdekken wat zich afspeelt onder de oppervlakte. Je maakt onder andere kennis met thema's als cultuur, etniciteit, nationalisme, macht, diversiteit, religie en migratie.

Als je voor deze opleiding aan de VU kiest, kies je volgens de Keuzegids Universiteiten 2018 voor de beste van Nederland. Anders dan aan andere universiteiten ga je met studenten uit andere
disciplines aan de slag om oplossingen te zoeken voor maatschappelijke uitdagingen zoals globalisering, diversiteit en digitalisering. Je studeert samen met internationale studiegenoten en
bestudeert wereldwijde antropologische vraagstukken. Daarbij krijg je de tijd en vrijheid om je eigen pad te bewandelen en te kiezen wat jij interessant vindt.

Als afgestudeerd antropoloog kun je onder andere aan de slag als onderzoeker bij een maatschappelijke organisatie, (cultuur)specialist in de publieke of private sector, journalist of beleidsadviseur bij lokale of nationale instellingen.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vrije Universiteit Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...


Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam

Contactgegevens Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam

De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's