WO Bachelor

Econometrie en Operationele Research

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Hoe berekent een vliegmaatschappij zijn ticketprijs? Hoe maak je efficiƫnte dienstroosters? Bij Econometrie en Operationele Research bestudeer je bedrijfsproblemen met behulp van wiskundige modellen.

De bacheloropleiding Econometrie en Operationele Research beweegt zich inhoudelijk op het grensvlak van wiskunde, statistiek, informatica en economie. Met kennis uit deze gebieden formuleer je problemen uit de economische praktijk op kwantitatieve wijze. Je leert een probleem te analyseren via een model en met behulp van - heel vaak - veel gegevens, zogenaamde 'big data'. Om het juiste model en de optimale oplossing van het probleem te vinden, dient een econometrist effectieve software te ontwikkelen. De oplossing wordt mogelijk gevonden door het schatten van het effect van een beleidsverandering, het in beeld brengen van scenario's die in de toekomst kunnen plaatsvinden, het berekenen van een optimale spreiding van risico of het vinden van de meest effectieve manier om computernetwerken in te zetten. Hoewel de basis van de studie gericht is op wiskunde, statistiek en informatica is de studie zeer breed van opzet. De in een jaar gelegde basis van wiskunde, statistiek en informatica verbreedt je in het tweede jaar door econometrische vakken en ondersteuningsvakken uit de economie, filosofie en finance. In het derde jaar is er veel keuzeruimte, waarin je je eigen interesses volgt.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 niet-EU/EER studenten8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam