WO Bachelor

Media, Kunst, Design en Architectuur

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ga je graag naar culturele events, tentoonstellingen en musea, en ben je gefascineerd door (de invloed van), media, kunst, design en architectuur? Dan is dit wellicht de opleiding voor jou!

In de hedendaagse samenleving worden we omringd door beelden, visuele technologieën en vormgeving. Bij Media, Kunst, Design en Architectuur (MKDA) verdiep je je in uiteenlopende alledaagse en artistieke cultuuruitingen en hun betekenis en invloed in het heden en verleden. Je ontwikkelt 'beeldwijsheid' of 'visuele geletterdheid': je leert kritisch kijken naar beelden en vormgeving in het dagelijks leven en gaat historische en actuele beeldtalen en -tradities, symboliek en manipulatie kritisch analyseren. Daarbij gaat het om diverse uitingen: van olieverfschilderij tot digitaal beeld, van grachtenpand tot luchthaven, van fotografie, film en tv tot games, van historisch kostuum tot avant-garde mode, om er vervolgens kritisch op te reflecteren, duidend over te schrijven of debatteren, om er een blog, diepgravend artikel of grotere publicatie over te maken, of bij te dragen aan exposities, rondleidingen en andere culturele programma's en activiteiten.

Diploma

BA

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam