"Docenten staan altijd voor je klaar"

EuroCollege Hogeschool

Valérie van der Ven - International Hotel & Hospitality Management

Valérie van der Ven - International Hotel & Hospitality ManagementHiervoor heb ik de versnelde mbo opleiding Evenementen & Hotelmanagement gevolgd op het EuroCollege. Dit verliep zo goed, dat ik na één jaar al door mocht stromen naar het hbo. Dit lijkt eenvoudiger dan het is. Ik heb daartoe een speciaal traject moeten volgen. Ik ben sinds september 2011 student op het EuroCollege.

Waarin verschilt EuroCollege met een andere school?

De havo heb ik gevolgd op het Willem de Zwijger College in Papendrecht. De verschillen tussen een middelbare school en EuroCollege zijn erg groot. Het grootste verschil tussen mijn vorige school en het EuroCollege is dat ik op de middelbare school heel vrij werd gelaten en op het EuroCollege extra begeleiding krijg als dat nodig is. Ook zijn de docenten veel meer betrokken bij de studenten. Docenten staan altijd voor je klaar en willen hun ervaringen uit de praktijk graag met je delen. Ze zijn ervoor jou!

Heb je al veel geleerd op EuroCollege?

Zeker. Vooral het ‘’No pain no gain’’ gevoel is vaak voorbij gekomen. Zonder inzet worden er geen resultaten geboekt en zonder resultaten kun je nooit bereiken wat je wilt bereiken. Voornamelijk tijdens het maken van schriftelijke opdrachten heb ik ‘’No pain no gain’’ momenten ervaren. Op het mbo ging het me allemaal goed af, zonder er teveel moeite voor te hoeven doen. Op het hbo kost het me veel meer concentratie en tijd om een opdracht naar mijn wens te maken. Ook heb ik geleerd dat ik niet te kritisch op mezelf moet zijn.

Natuurlijk wil je alles perfect doen, maar af en toe moet je ook genoegen nemen met goed of voldoende. Iedereen heeft zijn of haar sterke en zwakke punten, dit moet je van jezelf accepteren. Dat is iets wat ik aan iedere student mee wil geven; bewonder je sterkte punten, accepteer je minder sterke punten. Het neemt natuurlijk niet weg dat je wel aan je minder sterke punten kunt werken.




Lees meer over Bachelor International Hotel & Hospitality Management

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's

Inloggen
Nieuwsbrief
Mis niets en blijf op de hoogte van nieuws over opleidingen!