Esther aan het woord

Hogeschool iPabo

Esther Prins, student universitaire pabo

In de Bijlmer ging een wereld voor me open

“Vanaf het moment dat ik in groep 3 zat, wist ik al dat ik juf wilde worden. Later wist ik ook dat ik wel meer wilde dan dat. De studie pedagogische wetenschappen trok me aan, maar toen ik hoorde van de universitaire pabo dacht ik: dit is voor mij gemaakt!

Esther - iPaboHet is de aanvulling van een meer theoretische achtergrond op een praktisch ingestelde pabo. Deze studie biedt extra diepgang. De combinatie van twee studies geeft afwisseling, niet alleen tussen de collegebanken en klassikale gesprekken maar ook in tempo van de lesstof bijvoorbeeld. De stage is een hele belangrijke aanvulling op de universitaire colleges. Je bent niet alleen aan het leren voor iets dat je over een aantal jaren pas gebruikt. Je kunt het direct al toepassen in de praktijk.

Mijn eerste stagejaar heeft veel indruk op me gemaakt. Ik liep stage op een basisschool in de Bijlmer in Amsterdam Zuid Oost. In eerste instantie een cultuurshock aangezien ikzelf ben opgegroeid in het ‘nette’ Houten. Ik zou dit nooit zelf gekozen hebben, maar ik heb hier zo ontzettend veel geleerd over andere culturen en gewoontes die je in de klas terugziet. Denk maar aan een verjaardagsritueel, liedjes, spelletjes en taalgebruik. Bij een themadag over koningen en koninginnen lazen ze een boekje over een Surinaamse prinses, dat zou op mijn eigen basisschool vroeger nooit gelezen worden. Het zijn juist de kleine dingen die me veel ideeën hebben opgeleverd.

Ik wil nog steeds heel graag voor de klas staan, maar ik zie mezelf ook wel als pedagoge aan de slag gaan. We zullen zien!”




Lees meer over Universitaire Pabo

Request information


Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Hogeschool iPabo en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's

Inloggen
Nieuwsbrief
Mis niets en blijf op de hoogte van nieuws over opleidingen!