HBO Bachelor

Militaire Bedrijfswetenschappen

De Nederlandse Defensie Academie, In Breda (+1 locations)
Tijdsduur
2-5 jaar
Next course start
Geen vaste startdata (+2 startdata)
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
2-5 jaar
Next course start
Geen vaste startdata (+2 startdata)
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

militaire bedrijfswetenschappenBachelor Militaire Bedrijfswetenschappen

Tijdens de opleiding Militaire Bedrijfswetenschappen leert de toekomstige officier om te gaan met bedrijfswetenschappelijke vraagstukken, zowel in de vredessituatie als in crisisomstandigheden. Door bedrijfswetenschappelijke vraagstukken te vertalen naar de krijgsmacht is de studie Militaire Bedrijfswetenschappen een unieke opleiding in Nederland.

Officieren moeten na hun opleiding onder de zwaarste omstandigheden leiding kunnen geven. Dit onderdeel krijgt daarom ruime aandacht. Verder is er aandacht voor financiën, beheer, organisatiekunde, bestuursrecht, ICT en logistiek. Tijdens de opleiding werk je aan analytische en sociale vaardigheden. En bouw je aan een portfolio van presentatietechnieken in het Nederlands en in het Engels.

In de loop van de studie specialiseren de officieren-in-opleiding zich. Het onderwerp hangt af van de latere werkplek. Denk daarbij aan Defensie, economie, logistiek, personeelsmanagement of human factors en veiligheid. Na afronding van de studie is er doorstroommogelijkheid naar de wetenschappelijke NLDA-masteropleiding Military Strategic Studies of een masteropleding aan een universiteit.

Meer info over 'Studeren bij Defensie'

Aankomende startdata

2 verkrijgbaar

Geen vaste startdata

  • Default Event Type
  • Breda

Geen vaste startdata

  • Default Event Type
  • Den Helder

Diploma

Bachelor diploma in Militaire Bedrijfswetenschappen.

Toekomstperspectief

Na afronding van de studie is er doorstroommogelijkheid naar de wetenschappelijke NLDA-masteropleiding Military Strategic Studies of een masteropleding aan een universiteit.

Toelatingseisen

Om een opleiding aan de Nederlandse Defensie Academie te kunnen volgen, moet je eerst solliciteren naar een officiersfunctie bij één van de krijgsmachtdelen van Defensie. Afhankelijk van de functie waarnaar je solliciteert, worden er eisen gesteld aan je vooropleiding.

Over het algemeen geldt als vooropleidingseis voor de MBW studie aan de Faculteit Militaire Wetenschappen: een Vwo-diploma of een HBO of WO-propedeuse met tenminste 80 studie-uren wiskunde.  Voor de studie MBW gelden de volgende specifieke VWO profieleisen:

- Natuur & techniek
- Natuur & gezondheid
- Economie & maatschappij
- Cultuur & maatschappij + wiskunde A of wiskunde B

Via de 'Werken bij' websites van de verschillende krijgsmachtsdelen kun je zien welke vooropleidingseisen er worden gesteld om in aanmerking te komen voor de diverse functies. Aan een deel van de functies is een bacheloropleiding gekoppeld die je aan de FMW volgt. Aan andere functies is geen specifieke studie gekoppeld; aspirant-officieren kunnen zelf een keuze maken uit de drie bacheloropleidingen.

Kosten

Word je aangenomen voor de opleiding Militaire Bedrijfswetenschappen, dan treed je in dienst van Defensie. Je ontvangt salaris en Defensie betaalt je studie.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Militaire Bedrijfswetenschappen en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
De Nederlandse Defensie Academie
Kraanstraat 4
4811 XC Breda

Een hbo-opleiding volgen bij Defensie

Je wist het misschien niet, maar bij Defensie kun je ook een hbo-opleiding volgen. De Nederlandse Defensie Academie (NLDA) verzorgt de opleidingen voor aspirant officieren, dit zijn de hogere leidinggevenden binnen de Nederlandse krijgsmacht. Hoe jouw opleiding er uitziet, is...

Lees meer over De Nederlandse Defensie Academie